«Moguda» absoluta

Els ballarins conviden tothom a la dansa amb una peça a l'aire lliure

L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ahir va voler compartir el seu aniversari (el Dia Internacional de la Dansa) amb tothom. Ho va fer en positiu per constatar que els coreògrafs no estan sols. I que tothom pot participar de la dansa. A l'octubre, el Consell de les Arts va donar el vistiplau al pla integral de dansa, que l'entitat que aplega uns 400 ballarins i coreògrafs va negociar amb la Generalitat ja que es recomana que la dansa creativa pugui ser, a mitjà termini, una assignatura com ho és avui les matemàtiques. Toni Mira, Premi Nacional de Dansa 2010 i que també va crear la coreografia, la moguda per a unes 200 persones (reconeixia abans de començar l'acció), va defensar que fent accessible la dansa es crea públic, futurs artistes i sobretot «persones amb més intel·ligència emocional».

Jordi Cortés, el president de l'entitat, investiga sobre la dansa integral. En coneixia el procés des de la seva estada a Londres. La dansa integral explora en tècniques per expressar emocions, tot i les dificultats de moviment per les capacitats sensorials o intel·lectuals. Jannick Niort va ser l'encarregada de llegir el manifest anual ahir. Estava eufòrica i emocionada: «Es el primer cop que em fan cas en els més de 20 anys que fa que treballo amb la dansa integral a Barcelona.» La seva lectura és diàfana: «La discapacitat s'ha d'acceptar com una característica més de la condició humana: Tots som iguals i tots podem ballar.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.