Els teòrics tèxtils i l'historiador Jordi Calvet insisteixen que el museu llaner es faci al Pissit

Jordi Marminyà, representant de la comissió de teòrics tèxtils, i l'historiador Jordi Calvet, professor de la UOC i un dels artífexs del projecte museístic sobre el sector tèxtil llaner de Sabadell –a finals dels anys noranta–, van reivindicar dimarts, en un debat organitzat per Entesa, que el Vapor Pissit sigui la seu central del museu llaner i no comparteixi usos amb dues sales teatrals.

Marminyà va plantejar un equipament que, a més de la història, divulgui les diferents professions tèxtils. I Calvet va defensar que el Pissit s'havia triat perquè és el vapor més antic de la ciutat, amb prou superfície i les màquines de l'Assortiment Serracant.La regidora d'Entesa Virgínia Domínguez va recordar que la protecció que estableix el PEPPS per a la nau del carrer del Sol és integral i, per tant, difícilment s'hi podrien encabir teatres, però, en canvi, l'altra nau no està protegida, malgrat que caldria mantenir-la per preservar el pati i el conjunt del vapor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.