Comença la recuperació de l'absis de l'església romànica de Sant Miquel de Forès

L'església romànica de Sant Miquel de Forès, que data del segle XIX, ha començat enguany les obres de la segona fase de reformes que inclouen, com a actuació més destacada, la reconstrucció de l'absis aterrat que es va començar fa uns dies a la façana posterior. Les obres, es preveu que estiguin enllestides al mes de juny vinent.

Amb un pressupost de 735.000 euros, els treballs fets fins ara en aquesta etapa, han comportat la construcció d'una sagristia nova i l'enderroc de l'antiga, que era annexa a l'edifici de l'església.

Les obres de la primera fase de restauració del temple van consistir en l'arranjament de les teulades, una actuació que es va enllestir al mes de desembre passat i que va tenir lloc durant el 2009. Les obres de reforma de l'església romànica de Sant Miquel, que estan pressupostades en 800.00 euros, es beneficien de diversos ajuts de la Diputació, estan pendents de la tercera i última fase, en què es preveu l'arranjament de les façanes exteriors i l'adequació d'accessos. L'edifici religiós consta de dues portes d'entrada. La més antiga, emprada per les dones, està decorada amb quatre columnes per banda, timpà esculpit i semicercle de dovelles amples. S'hi accedeix per esglaons de pedra. La segona porta, oberta a una capella lateral, és la porta dels homes. El campanar, del segle XVIII, està construït sobre el braç sud del creuer, al damunt d'aquesta porta.