Barcelona es mostra a Xangai

El delegat de Presidència i Relacions Institucionals, Ignasi Cardelús, va inaugurar ahir l'espai de 1.000 metres quadrats que ocupa Barcelona en l'Exposició Universal de Xangai, que aquest primer de maig ha obert les portes al públic. És la primera vegada que l'exposició té un espai propi destinat a les ciutats que, amb el títol Urban Best Practices, pretén mostrar les millors propostes de transformació urbana del món. Les ciutats escollides han estat 50, entre les quals hi ha la capital catalana, que durant els sis mesos vinents mostrarà els seus projectes de transformació urbana de Ciutat Vella i el districte tecnològic 22@.

Barcelona comparteix pavelló amb Pequín, Hong Kong i Esmirna, units per una petita plaça on s'exposarà la rèplica exacta del drac de Gaudí, que va viatjar cap a Xangai el 20 de desembre. Al pavelló s'hi pot accedir amb vaixell, des del riu Huangu, o a peu, pels accessos habilitats. L'espai Barcelona es mostra a través d'una gran façana de vidre que es converteix en un gran reclam sobre el qual hi ha escrites les lletres que han convertit la ciutat en la seva pròpia marca: Barcelona. Dins l'exposició es distribueix en cinc eixos: l'espai públic, l'habitatge, la cohesió social, la reactivació econòmica, i la mobilitat i les infraestructures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.