Mallol situa un altre «thriller» teatral en una aula de professors que temen que els nois els matin

Violència a les aules. El jove Carles Mallol recupera el gènere del thriller teatral a partir d'avui al Tantarantana amb Primaris. Els professors es reuneixen a la seva aula i temen que els seus alumnes els exterminin. El detonant és l'atropellament de la directora del centre (el dia que tornava de tres mesos de baixa) a càrrec d'un alumne del centre amb un cotxe. Mallol adverteix que no pretén fer cap tesi sobre l'ensenyament i els valors dels estudiants i dels mateixos mestres, tot i que per construir la peça ha parlat amb professors i s'ha inspirat en anècdotes reals. L'obra es podrà veure fins al 23 de maig.

L'autor insisteix que «no hi ha bons ni dolents al muntatge, encara que sí que reflecteix que «el sistema falla perquè tots s'equivoquen» en les seves valoracions. No hi apareix cap alumne a la peça. A l'aula de professors hi ha un catàleg ben variat de mestres: des dels vocacionals que treballen per educar la generació futura, fins als desmotivats que, simplement, aguanten les classes com a una feina que li garanteix un sou a fi de mes.

Mallol (Figueres, 1981) presenta una altra peça amb la seva companyia La Soga. Durant els primers mesos de la temporada, en què l'autor i director va elaborar la primera obra del T6 al TNC, els actors van atendre funcions d'espectacles anteriors com ara Stereo, una obra que també es va estrenar amb prou recepció de públic al Tantarantana. Primaris s'ha escrit alhora que es feien els assaigs. Tot i que, habitualment, Mallol ja planteja aquesta possibilitat, sempre arriba amb molt material escrit a la primera sessió. No ha estat així aquest cop perquè no va poder preparar el primer text, ja que l'hi va coincidir amb la comèdia fantàstica M de mortal del TNC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.