L'AVL edita una versió crítica de l'«Espill» de Jaume Roig

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) acaba de publicar una versió crítica del llibre de Jaume Roig, l'Espill, obra del segle XV, que la institució normativa ha revisat gràcies a l'estudi i la transcripció realitzada per Anna Isabel Peirats.

El llibre, presentat en dos volums, enceta la nova col·lecció Clàssics Valencians, amb la qual l'AVL vol contribuir a l'edició d'obres dels escriptors més destacats de la literatura valenciana del Segle d'Or.

Segons el professor i acadèmic Albert Hauf, Jaume Roig va ser un dels clàssics valencians més reeditats fins al segle XVII, que va continuar captivant la imaginació d'alguns dels escriptors moderns i contemporanis, però va ser també profundament desconegut per la gran majoria de valencians. L'Espill, afirma Hauf, és «un rosari de truculentes historietes encadenades, teòricament destinades a proclamar els perills de la seducció i malvestat femenines, és a dir, la profunda debilitat material i moral dels mascles de la tribu davant de l'inefable misteri de la dona».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.