Surt a la llum la primera novel·la col·lectiva promoguda des d'un bloc

Desafiant les lleis del món editorial, la llibreria Serret de Vall-de-roures i l'editorial tarragonina March Editor acaben de treure a la llum la primera novel·la col·lectiva en català gestada i impulsada a través d'un bloc, http://www.serretllibres.com/autorsebrencs/. El llibre, titulat Il·lusions i incerteses, s'ha forjat en el món d'internet i s'ha convertit en un objecte palpable de tapes i fulls. Hi han participat vuit autors coordinats per Juan Carlos Gil, entre els quals hi ha Regina Bladé, Carme Serret i Juanma García. Cadascun ha treballat un personatge que s'ha anat encadenant amb els altres per formar part d'una única trama. Concretament, es va demanar als autors que creessen per separat els seus personatges per acabar-los barrejant en una mateixa història. En aquest sentit, ha estat també molt important el paper de l'escriptor barceloní establert al Matarranya Silvestre Hernández, que els ha assessorat de manera activa en el desenvolupament final de la història.

Aquesta és una experiència nova, ja que no es té constància de relats escrits a setze mans que hagen acabat fructificant. La idea va sorgir de Juan Carlos Gil, que li ho va proposar a llibreter i empresari Octavi Serret, guardonat amb el premi nacional de cultura de la Generalitat 2009 per la tasca que desenvolupa des de la seua llibreria de Vall-de-roures per promoure la literatura de parla catalana a la Franja de Ponent, on es calcula que viuen 80.000 catalanoparlants. El projecte es va començar a gestar el gener del 2009, i a través del Serret bloc d'Octavi Serret es va fer una crida als escriptors que hi poguessin estar interessats. El resultat ha estat una novel·la amb una «gran qualitat literària», segons els crítics, tot i la complexitat a l'hora de crear-la, ja que els autors no es coneixien entre ells, fet que va afegir una complicació més en el procés creatiu, però també un enriquiment.

Des del Serret bloc i la llibreria Serret de Vall-de-roures també s'ha impulsat la publicació d'altres llibres de relats en què han participat autors de les Terres de l'Ebre i el Matarranya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.