Disset artistes gironins donen la seva visió particular de «Contra l'invasor»

Exposen al Museu d'Art, la Fundació Fita, el Truffaut i l'estudi de Marcel Asso

La lectura cívica i atemporal que va fer el periodista i escriptor Carles Rahola al voltant de l'obra emblemàtica Contra l'invasor (1891), de Miquel Blay –i que es diu que va servir com a prova de càrrec per la seva execució–, ha estat la font d'inspiració perquè 17 artistes agrupats en parelles –un d'ells, en solitari i fent ús de l'escriptura– estableixin una sèrie de diàlegs artístics interdisciplinaris a l'entorn de la simbologia de l'obra de l'escultor olotí. El resultat d'aquesta obra col·lectiva, la quarta promoguda per l'associació gironina d'artistes Taca, es pot veure des d'avui i fins al 31 de maig en quatre espais expositius de la ciutat: el Museu d'Art, la Fundació Fita, el cinema Truffaut i l'estudi fotogràfic Marcel Asso; aquests dos darrers, incorporats a aquesta iniciativa anual que pretén donar a conèixer el treball d'artistes emergents.

Rafael Bosch i Bosch Aragó (Mans per la llibertat); Imma Arquer i Boris Prat (Residus d'invasions); Núria Gich i Jordi Cané; Isaac d'Aiguaviva i Enric Guardiola (Espai i temps de la vida); Judith Rocabert i Verónica Figueredo; Mariona Puigbaldoyra i Marcel Asso (VII Estats); Josep Motas i Carol Bertran (Visió subjectiva de la invasió conscient/inconscient); Ció Abellí i Carme Ors (Una finestra contra el gris invasor), i Rosa Isern com a col·laboradora literària, formen a partir de diferents llenguatges (fotografia, ceràmica, pintura...) Contra l'invasor 1891-2010: Diàlegs, que s'inaugura oficialment avui al Jardí de la Infància (20.00h).

Activats paral·leles

Com a actes complementaris, la Fundació Fita proposa una taula rodona organitzada pels Amics de la Unesco de Girona (20 de maig, 19.30h), i el cinema Truffaut projectarà l'audiovisual Carles Rahola: Converses en llibertat (25 de maig, 20h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.