Comerón obté una clara majoria però podrien impugnar les eleccions al COAC

Dedéu i Alonso estudien anunciar avui quines mesures prendran pels dos possibles vots electrònics irregulars

La mesa electoral va decidir dimarts, just després de tancar urnes, que congelava els vots emesos de manera electrònica a la delegació del Vallès (uns 70, un 2,9% del total) i que obria una investigació per esbrinar les incidències que van denunciar, dimarts de bon matí, els dos candidats no continuistes. I les incidències són aquestes: dos arquitectes (en principi eren tres, però un ho va negar) haurien rebut a casa el codi PIN per poder votar per internet, tot i que la normativa obligava a recollir-lo personalment a les secretaries de les demarcacions o delegacions del COAC.

Ningú no es fa responsable d'aquests estranys enviaments, ningú de la institució i ningú relacionat amb cap de les tres candidatures. Tampoc ningú, de moment, no ha assenyalat amb el dit a ningú, com a mínim no ho ha fet públicament. En tot cas, i per si algú gosa sospitar de l'entorn del degà provisional, fonts de l'equip de Lluís Comerón han dit que tenen seriosos dubtes que aquests enviaments s'hagin produït realment. No ha de ser difícil comprovar-ho: els 70 vots telemàtics emesos des del Vallès estaran fora de sospita si hi ha la signatura que els votants havien de fer quan anaven a recollir la clau d'accés.

Avui Lluís Alonso i Josep Maria Dedéu podrien enviar un comunicat conjunt per anunciar les mesures que prendran pels vots presumptament irregulars. En tot cas, Dedéu l'enviarà encara que sigui en solitari. Ahir a la tarda els dos candidats havien de consensuar un text i analitzar l'opció de la impugnació. Tenen temps fins al dia 10 per impugnar o per presentar qualsevol queixa o al·legació. L'endemà dimarts, dia 11, la mesa electoral donarà a conèixer la resolució.

Victòria provisional

De moment, és indiscutible que Comerón ha guanyat les eleccions per clara majoria. A la junta directiva de la demarcació de Barcelona ha guanyat la candidatura d'Antoni Casamor (52,7% dels vots); a la de Girona, Frederic Cabré (64,3%), i a la de Tarragona, Josep Llop (50%). Totes pertanyen a l'equip de Comerón, excepte la de Tarragona, que és de Dedéu. A les demarcacions de l'Ebre i Lleida ja van ser proclamats, perquè no tenien oponents, Joan Josep Curto i Montserrat Giné, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.