El Saló de Maig de la galeria Anquin's de Reus reuneix l'obra de quaranta artistes internacionals

Hi destaquen els artistes alemanys Roger Dale i els escultors Kubach & Kropp

L'exposició del Saló de Maig porta cada any a Reus artistes de tot el país i també de l'àmbit internacional. Els responsables de la galeria Anquin's destaquen que la d'enguany és «l'edició més internacional», ja que «la presència de la galeria en fires d'art europees ha propiciat l'intercanvi d'artistes». Destaca la presència d'alguns artistes alemanys, com ara Roger Dale i els escultors Kubach & Kropp, però també les obres de l'italià Massagrande, de l'artista xinesa Yang Shun, del búlgar Iliya Zhelev i del cubà Gustavo Díaz Sosa (guanyador del premi Go Caixa Penedès en el darrer Concurs de Pintura Jove organitzat per la galeria).

Entre els noms que participen en el saló també s'hi troben Aguilar Moré, Badia Camps i Vives Fierro (els artistes més degans del saló); Miguel Macaya, Víctor Pedra, Fernando Alday, Modest Almirall, els germans Moscardó, Didier Lourenço, Alícia Grau i Coia Ibáñez Ferrater; la visió contemporània del realisme de Carlos Díaz, Raül Mateo, David Casals, Eva Llorens, Maria Perelló, Xavier Rodés i Carlos Morago; i l'aportació a la pintura urbana de Quincoces, Lluís Puiggròs i Salvador Montó. Com a representants de l'abstracció s'hi troben Isabel Saludes i Frank Jensen, que també presenta escultures pintades. Entre els més joves destaca l'obra de Mònica Castanys i d'Alejandra Caballero, que exposa per primera vegada a la galeria. Pel que fa a l'escultura, es poden veure obres de Jesús Curia, Rocío Villatoro, Teresa Riba i Pere Sala així com ceràmiques de Neus Segrià.

Molts dels artistes van assistir ahir al vespre a la inauguració del Saló de Maig, que va ser a càrrec de Jordi Agràs, president del Centre de Lectura de Reus, una entitat que enguany celebra el seu 150è aniversari. Durant aquest acte va actuar un trio musical format per Marc Prat, Pedro Cornago i David Xiberta.

La mostra estarà oberta fins al 18 de juny. Fins aleshores, la galeria organitza visites guiades els dissabtes dirigides als socis del club de cultura T3SC. Totes les persones interessades a assistir-hi també es poden inscriure a la mateixa galeria o bé a través de la web www.anquins.com, on també podran veure totes les obres de l'exposició. També s'ha editat un catàleg amb la reproducció d'una obra de cadascun dels artistes participants, que estarà també disponible en format PDF.

D'altra banda, el 5 de juny, la Nit de les Galeries d'Art, l'Anquin's estarà oberta fins a les 12 de la nit i oferirà un monòleg humorístic d'Héctor Calvo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.