Onze espais més en la Nit dels Museus

La Nit dels Museus, vetllada en què les instal·lacions museístiques obren les seves portes gratuïtament al públic, incorpora enguany onze museus més i s'expandeix per primer cop fora del municipi de Barcelona. A la iniciativa s'hi adhereixen centres de Cornellà, l'Hospitalet i Esplugues; i més espais d'art referents de la ciutat com ara l'Arts Santa Mònica, la Fundació AD, el monestir de Pedralbes o el Museu Egipci. Les incorporacions sumaran un total de 40 centres que oferiran les seves col·leccions i exposicions temporals al públic el proper dissabte 15 de maig, des de les set de la tarda fins a la una de la matinada.

Entre les activitats de la jornada hi haurà propostes per al públic familiar, com ara un taller per crear un pop-up; una fira esotèrica i espectacles de màgia; actuacions musicals; representacions teatrals; i aprofitant que la data coincideix amb la Setmana de la Poesia, iniciatives vinculades a aquest gènere.

També per primera vegada, la Nit dels Museus ha convocat una flasmob, batejada amb el nom de Congelats per l'art prevista a les 12 de la nit i que consistirà a quedar-se immòbil durant tres minuts en qualsevol de les sales o museus.

A més, la jornada inclourà la festa de comiat del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que deixa el seu antic emplaçament històric de la Ciutadella i es trasllada al Museu Blau del Fòrum. El centre ha preparat un adéu amb pirotècnia, teatre i música.

La Nit dels Museus està promoguda pel Consell d'Europa i hi participen més de 2.000 museus i centres de 40 països. La data es programa la nit del dissabte més proper al Dia Internacional dels Museus, fixat el 18 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.