Delafé: «El nostre espectacle està dissenyat perquè surtis amb un somriure»

Delafé y las Flores Azules actua avui al festival In-Somni

El juliol passat Facto Delafé y las Flores Azules va actuar al Festival Jardins de Cap Roig. Va ser un concert important per diversos motius. «Per a nosaltres va ser força sorprenent, perquè no sabíem si en aquell marc s'entendria la nostra proposta, però des del punt de vista d'equip tècnic i d'escenari va ser increïble, sobretot tenint en compte que en la mateixa gira havíem actuat en algun bar sense escenari», rememora Delafé. «En aquell moment ja sabíem que no seguiríem junts. Va ser el penúltim concert amb Facto. No podíem seguir d'aquella manera, estàvem vivint del passat i necessitàvem un canvi. Després que marxés Marc Barrachina (Facto), vam viure uns mesos amb una gran incertesa, perquè era una part important del grup.»

El tercer disc del grup, Las trompetas de la muerte, està signat només com a Delafé y las Flores Azules, i Facto ha estat substituït per Dani Acedo, que amb Òscar han format durant deu anys la base rítmica de Mishima. «Amb ell tenim una gran compenetració, perquè parlem el mateix llenguatge.» Per produir el nou disc el grup va fitxar The Pinker Tones. «Vam treballar amb ells 90 dies a l'estudi. Primer ells es van encarregar d'aconseguir un bon so electrònic, però sonava massa net i digital, així que després nosaltres ens vam dedicar a embrutir-lo una mica, perquè fos més orgànic i analògic.»

Avui Delafé y las Flores Azules actuaran a l'Auditori de Girona en la cloenda del festival In-Somni, amb The New Raemon obrint la vetllada a les vuit del vespre. Una hora després sortiran Helena, Òscar i Dani a l'escenari, acompanyats per un bateria, una secció de tres vents i una corista. Vuit músics en escena per oferir un show molt professional en què sonaran cançons com ara 1984, La primavera i Espíritu Santo, que han portat el disc al número 10 de les llistes de vendes. «Fa 10 anys això hauria estat impossible per a un grup com nosaltres.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.