El Mirall de Blanes col·loca dues propostes en la fase final del Projecte T

També hi són la primera creació de Mon Art, i «Retratades», de les Síxters

La segona edició del Projecte T de teatre amateur, promogut per la Diputació de Girona, va rebre fins a 24 propostes i el seu jurat en va triar deu. A les dues d'El Mirall, la de Les Síxters i Mon Art, s'hi han d'afegir les de l'Olla dels Maiquiets, de Vilablareix (Enterra'm a Pequín); Quantus Teatre, de Lloret (Quan l'infern sigui atiat); Safareig-Ditirambe, de Salt (Frank V, opereta d'una banca privada); la Gespa, de Palamós (Els secrets de la vagina); Grup de Teatre de Sant Hilari (El sopar dels idiotes) i Ma Mare no em Deixa, de Girona (El bon malalt). Un dels espectacles destacats és Retratades, de Les Síxters, que han fet temporada al Teatre del Raval de Barcelona, que actuaran divendres i dissabte que ve al festival de teatre Umore Azoka, a Leioa, i també els dies 27, 28 i 29 al Festival Internacional de Teatre i Arts de Valladolid (TAC), a la plaça major de la ciutat castellana.

La Casa de Cultura de Girona promourà la contractació de les nou companyies, a través de convenis de col·laboració i cofinançament amb ajuntaments interessats, com a contrapartida a subvencions atorgades en matèria d'equipaments escènics. El jurat també ha proposat tres companyies, Ma Mare no em Deixa, El Mirall i Quantus Teatre per tal que rebin ajuts a la formació i la producció, ja que els seus muntatges «destaquen» de la resta. A més, aquestes tres companyies tenen possibilitats d'entrar en el cartell del Fitag o de ser incloses en la programació de la Mostra de Teatre Independent que organitza la sala La Planeta per Fires.

En aquesta edició del Projecte T, segons fonts de l'organització, no es farà la tradicional mostra de teatre –«el model no funcionava», han explicat–, que mor després de molts anys de celebrar-se –abans era la final del concurs Visionat–, i que concentrava en una localitat gironina, en un o més caps de setmana, les representacions dels espectacles guanyadors del concurs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.