La parròquia de Sant Bartomeu de Sitges exhibirà 135 peces del Museu Maricel

La parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges exhibirà 135 peces del Museu Maricel a partir del mes vinent. L'església es convertirà així en un nou espai museístic que permetrà mantenir la difusió del patrimoni mentre durin les obres als museus de la façana marítima de Sitges. Ahir al migdia el Consorci del Patrimoni de Sitges i la parròquia van signar el conveni de cessió temporal del centenar d'obres de la Col·lecció Pérez-Rosales del Maricel; gran part d'aquesta col·lecció està formada per pintures, escultures i ceràmica d'iconografia religiosa i també per peces d'orfebreria litúrgica. La parròquia també disposa d'una col·lecció de retaules i un orgue barrocs que conformen un conjunt d'alt interès patrimonial.

La gent podrà visitar la parròquia a partir del 9 de juny a través de visites guiades, que s'hauran de concertar prèviament contactant amb el consorci. El guió, elaborat pel servei pedagògic de l'organisme, permetrà conèixer més a fons el passat i la història de la parròquia per complementar les peces de la Col·lecció Pérez-Rosales. La cessió és per dos anys, però renovable anualment. «És un producte cultural suficientment sòlid i curiós perquè pugui perdurar, però això ho dirà l'afluència de públic i la convivència entre les funcions litúrgiques i museístiques», va assegurar el director del consorci, Antoni Sella. El mossèn de la parròquia, Josep Pausas, va agrair la col·laboració per poder difondre el fons de l'església i va recordar el treball de restauració i de neteja d'algunes de les peces i de l'edifici eclesiàstic que s'ha realitzat els últims mesos.

El Museu Maricel va tancar les seves portes el passat 5 d'abril per poder començar les tasques de desmuntatge de les col·leccions abans de l'inici de les obres de millora a les quals se sotmetrà, juntament amb el Museu Cau Ferrat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.