L'olotí Job Ramos guanya la VI Biennal d'Art de Girona

L'exposició s'inaugurarà el 16 de juny a la Casa de Cultura

Del total de 268 obres presentades a la convocatòria, només vint formaran part de l'exposició col·lectiva sorgida de la sisena biennal que convoca la Casa de Cultura, i que es podrà veure entre els dies 16 de juny i 24 de juliol. Entre elles, és clar, s'hi podrà veure La Tina diu que el cel està dividit, obra de l'artista Job Ramos (Olot, 1974), que ha resultat la gran guanyadora d'aquesta edició.

A banda de l'adquisició de l'obra guanyadora, el jurat, integrat per Rosa Pera, directora del Bòlit; Pilar Parcerisas, crítica d'art i presidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA); David Santaeulària, director de l'Espai Zero 1 d'Olot; Eudald Camps, crític d'art, i l'artista Quico Estivill, també ha recomanat la compra d'obres presentades pels artistes Isabel Banal, Cristina Fontsaré i Lluís Hortalà. La biennal té una dotació de quinze mil euros, cinc mil per a l'obra guanyadora i deu mil per a l'adquisició de l'obra recomanada pel jurat. La instal·lació presentada per Job Ramos està composada per diversos elements audiovisuals –un vídeo, un enregistrament sonor, textos i fotografies– resultat d'una recerca sobre la institució familiar que es va dur a terme a partir d'entrevistes i filmacions en el mateix entorn familiar de l'autor.

Job Ramos és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i la University of West England de Bristol. Fonamentalment, l'artista treballa amb materials com ara el vídeo, el so i CD-ROM; i també ha fet incursions en l'àmbit de les performances. Ha exposat de manera individual a les sales Montcada i Metrònom (Barcelona), la Fundació Espais (Girona), Sala H (Vic), Espacio Abisal (Bilbao), Yeans (Suècia) i Espai Zero 1 (Olot), entre d'altres. Actualment fa una estada al prestigiós centre de producció artística Iaspis de Suècia.

Valoracions

El jurat ha destacat que en les tres darreres edicions de la biennal «s'ha percebut una millora qualitativa, més representativitat d'artistes de diferents indrets del territori (no només gironí) i més compromís amb els llenguatges artístics contemporanis».

SELECCIONATS BIENNAL 2010

Carles Feliu
«Walter Benjamin i la banda del barroc espanyol en la nova edat d'or»
Jordi Martoranno
«Sense títol»
Dolors Rusiñol Masramon
«Into the world»
Rafel G. Bianchi
«American fly»
Isabel Banal Xifré
«Sense títol»
Marc Palau Gibert
«Sense títol 3»
Mar Serinyà Gou
«Mosca»
Jordi Morell Rovira
«Superfície negra en quatre parts»
Roger Serrat-Calvó
«Gornal I» «Gornal II»
Lluís Bruguera
«Ciutadella»
Joaquim Cantalozella
«Batalla naval« i «Segall daurat»
Marta Negre Busó
«Natura morta I»
Lluís Sabadell Artiga
«Muntanya (simultaneïtat dies vistes)»
Lluís Hortalà Tarrús
«1er intent a la Paret dels Diables»
Jordi Mitjà
«L'origine du monde»
Xavier Solà
«Psyco III»
Cristina Fontsaré
«Recuerdo algo»
Job Ramos
«La Tina diu que el cel està dividit»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.