Convertiran l'església vella de Vall-llobrega en un centre sobre les Gavarres i el poble

També disposarà d'una sala polivalent

«Hem aconseguit una part molt important perquè amb el projecte podrem acollir-nos a diverses subvencions i, d'aquesta manera, la podrem rehabilitar de mica en mica, ja que pensem que val la pena preservar els pocs monuments que tenim», va dir l'alcalde, Rufino Guirado, que confia poder començar les obres aquest any.

L'església, del segle XI, va ser adquirida, juntament amb la seva finca, que fa 185.025 m², per l'Ajuntament ara fa deu anys per 96.162 euros. «Crec que va ser una decisió molt encertada i positiva», va dir l'alcalde.

La finalitat de la restauració és poder convertir l'església, que es troba dins l'espai d'interès natural de les Gavarres, en un centre d'interpretació d'aquest espai. Però també un centre de la història del municipi, que va començar en aquesta zona abans de desplaçar-se cap a la plana, on es va construir la nova església al segle XVII. I també la creació d'una sala polivalent. «Crec que aquest projecte és molt important per poder gaudir tots plegats d'aquest espai tan meravellós», hi va afegir Guirado.

L'església, de dimensions considerables, és d'una sola nau i un absis semicircular a llevant amb contraforts molt robustos. Actualment no té coberta i de la portada principal no hi ha les pedres. A l'interior de la nau es pot distingir l'arrencada de la volta i, al mur de tramuntana, es poden veure tres fornícules. A la rectoria, a ponent del temple, hi vivien els clergues, dels quals es té constància ja al principi del segle XIV. El 1584 es van unir les rectories de Vall-llobrega i Palamós, perquè amb una no n'hi havia prou perquè hi visqués un clergue. La vella església es va anar enrunant i, en lloc de restaurar-la, entre el 1669 i el 1671 se'n va construir una de nova al Raval de Baix.

k

Més fotos, a www.elpunt.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.