cultura

El «museu» és motiu de reflexió en una exposició del Museu de l'Empordà

Obres de destacats creadors de l'escena artística contemporània conformen «El museu com a pretext»

El Museu de l'Empordà, com tantes d'altres institucions museístiques, no es limita a ser un edifici que exposa una col·lecció d'obres d'art, sinó que ha demostrat fa temps que pot ser també un potent generador que ajuda a configurar el relat de l'art. En la línia d'exposicions anteriors, El museu com a pretext, comissariada per Anna Capella (directora del Museu de l'Empordà) i Cristina Masanés (escriptora), reflexiona entorn del museu –com a espai i com a institució– a través de les obres de set artistes que han desenvolupat les seves creacions a partir de referents vinculats al concepte de museu com a contenidor d'art i d'història.

Des del respectius àmbits de treballs i disciplines diverses, Hans-Peter Feldmann, Edi Hirose, Candida Höfer, Perejaume, Jaume Pitarch, Araya Rasdjarmrearnsook i Eulàlia Valldosera han tractat temes de debat recurrent, que van des de la sacralitat de l'obra d'art fins al mite de l'autoria, passant pel concepte de museu com a continent o simple marc convertit en objecte d'art en si mateix.

Cinema i conferències

Paral·lelament, en el marc de l'exposició, que es podrà veure fins el 12 d'octubre, s'ha programat un cicle –organitzat amb la col·laboració del Cineclub Diòptria i de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la UdG– que proposa un recorregut visual i teòric per la presència del museu dins la història del cinema amb la projecció de films com L'arca russa, d'Alexander Sokurov, i La ville Louvre, de Nicolas Philibert. Especialistes, com Àngel Quintana, Joana Hurtado i el mateix Philibert, i artistes que hi exposen, com Jaume Pitarch i Eulàlia Valldosera, participaran també en taules rodones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.