El rodatge d'«El monje» converteix Argelaguer i Girona en el Madrid del segle XVII

Ahir va començar el rodatge d'aquest film d'època

Cal Rei, una casa senyorial fins ara en venda situada al carrer major d'Argelaguer, s'ha convertit aquests dies en una casa del centre de Madrid del segle XVII on el protagonista principal, Ambrosio –interpretat per l'actor francès Vincent Cassel–, té previst matar la seva propietària, Leonella, armat amb un ganivet. Es tracta de la primera escena de rodatge a les comarques gironines d'El monje, una coproducció francoespanyola dirigida per Dominik Moll ( Harry, un amic que us estima) i protagonitzada, entre altres actors, per l'esmentat Vincent Cassel –reincorporat al rodatge després que la seva dona, Monica Bellucci, ha tingut el seu segon fill–, Sergi López, Jordi Dauder i Geraldine Chaplin.

Un centenar de persones

Prop d'un centenar de persones, entre personal tècnic i artístic, s'ha repartit i instal·lat entre Argelaguer i Girona per rodar durant les tres properes setmanes bona part de les escenes d'aquesta pel·lícula d'època ambientada en el Madrid del segle XVII, i més concretament en un monestir de l'orde dels caputxins situat als afores de la capital espanyola. El guió del film és una adaptació de la novel·la gòtica homònima, escrita per Matthew Gregory Lewis, publicada el 1796 i considerada el primer best-seller de la història.

Mentre aquests dies la majoria d'escenes es rodaran en interiors, d'aquí a tres setmanes, concretament els dies 10 i 11 de juny, s'espera poder rodar la que, segons el cap de producció de Morena Films, Jordi Abarca, «és la seqüència clímax del film». En aquesta, uns 300 figurants envairan els carrers del Barri Vell de Girona il·luminats únicament per espelmes. Per a aquesta escena, clau en el desenllaç de la història, s'han contractat 57 costaleros andalusos vinguts de les confraries de Badalona, experts a portar passos a l'espatlla (recordem que els manaies, que han facilitat els seu local per a magatzem durant el rodatge, s'ajuden amb rodes per portar els passos). Segons Jordi Abarca, «el rodatge serà divertit, però alhora molt complicat, a causa de la dificultat de mobilitzar tanta gent de cop i la prèvia intervenció urbanística per modificar l'attrezzo modern de la ciutat». En aquest sentit, el productor es va mostrar summament agraït amb les facilitats donades per l'Ajuntament.

Després del seu pas per les comarques gironines, la caravana de rodatge es desplaçarà fins a Narbona (Abadia de Fontfreda) i Las Bardenas Reales de Navarra. El rodatge està previst que acabi el 2 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.