Un joc sobre la Tarragona romana proposa quatre itineraris perquè els escolars descobreixin la ciutat

És un projecte pedagògic del Camp d'Aprenentatge de Tarragona

L'arqueòleg i investigador de l'ICAC (Institut Català d'Arqueologia Clàssica) Josep Maria Macias, que ahir va presentar el Joc de la Tarragona romana, va destacar que aquest material pedagògic «afavoreix les qualitats d'observació». El joc proposa quatre recorreguts per la Part Alta de Tarragona, per tal que els escolars hi descobreixin l'estructura de la ciutat romana i entenguin les restes que es conserven, per exemple, les diferents tipologies de pedra de la muralla, les parts del circ o els elements decoratius d'època romana que es troben en nombrosos monuments. Observant la riquesa patrimonial de la ciutat «un arriba a la conclusió que no vivim en una ciutat, sinó en diverses ciutats superposades, connectades i fins i tot destrossades..., els vestigis de la ciutat romana, la visigoda..., han determinat la nostra fesomia i la nostra manera de ser», segons va dir Josep Maria Macias en la presentació del material pedagògic, ahir a la tarda, a l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona. Per aquest investigador de l'ICAC, el joc sobre la Tarragona romana ofereix «eines per ajudar a fer comprendre una realitat arquitectònica que a vegades és difícil de fer entendre».

El Joc de la Tarragona romana és una obra de Núria Montardit, Marta Segura, Jordi Tortosa i M. Joana Virgili, professors del Camp d'Aprenentatge de Tarragona. Virgili va destacar ahir que aquest material permet redescobrir «moltes coses que tenim al carrer i que poques vegades veiem».

Per la seva banda, el director territorial d'Educació, Vicent Villena, va afegir que el joc «és respectuós i rigorós amb el contingut científic que hi ha al darrere».

La presentació d'aquest material pedagògic formava part de les jornades de divulgació històrica romana Tàrraco Viva, que continuaran avui amb l'inici del tercer cicle de documentals arqueològics, que organitza l'ICAC (Institut Català d'Arqueologia Clàssica). El programa de projeccions començarà avui, a les cinc de la tarda, amb el film Herculaneum, diari de l'obscuritat i de la llum, i, tot seguit, amb Seutes, l'immortal: els secrets d'un rei traci. Per demà s'han programat les dues parts del documental El vaixell fenici de Mazarrón i L'Alcúdia, llum per a Ilici i Keops redescobert. El cicle acabarà divendres amb noves projeccions, també a partir de les cinc de la tarda.

També en el marc de les jornades Tàrraco Viva, l'escriptora Isabel Olesti pronunciarà avui una conferència sobre la corrupció a Roma. L'acte tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre, a la sala del sarcòfag d'Hipòlit del pretori romà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.