cultura

Comencen les obres a l'església de Sant Antoni de Tortosa, futur museu de la Setmana Santa

La inversió és de prop d'un milió d'euros i està inclosa en el Pincat

«Ens feia una mica de temor que davant l'actual situació de crisi, l'Ajuntament acabés aparcant aquest projecte, però al final no ha estat així i estem molt contents que comencen les obres», va manifestar ahir el president de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Josep Borrell, per qui la posada en marxa del centre d'interpretació de la Setmana Santa «representarà un punt d'inflexió» per a l'Agrupació de Confraries.

El nou equipament, situat al carrer Moncada, està concebut per conservar i exposar els passos de les confraries i, al mateix temps, per dotar la ciutat d'un nou atractiu turístic que sigui visitable durant tot l'any. Així el nou espai expositiu exhibirà els deu passos de les onze confraries de Setmana Santa de Tortosa, alguns dels quals són autèntiques obres d'art. La majoria dels passos s'ubicaran als espais ocupats antigament per les diferents capelles de l'església de Sant Antoni, un edifici del segle XVII, que actualment es troba en molt mal estat.

Prop de 700 metres

La intervenció té per objectiu consolidar i reforçar els murs de l'antic temple, les pilastres i les capelles existents, i també pretén crear una nova estructura, fer els tancaments, i construir nous sostres i una nova coberta. La superfície total construïda serà de 692,35 metres quadrats. Pel que fa als usos, la planta baixa l'ocuparan els passos de les confraries. En un primer nivell, utilitzant l'espai de l'antic cor, s'ubicarà una sala de projecció d'audiovisuals, mentre que a la segona planta hi haurà un altre espai expositiu, on s'exposaran les vestes de les confraries i altres elements característics de la Setmana Santa tortosina.

Edifici històric

L'església de Sant Antoni es troba en un estat força degradat i ha patit diferents esfondraments. Es tracta d'un edifici del segle XVII que conté elements del Renaixement i del barroc i a l'interior s'hi conserven diverses pintures que es restauraran aprofitant l'actuació actual, per integrar-les al projecte. També es restaurarà la façana considerada d'interès històric. L'arquitecte responsable de la rehabilitació és Tomàs Homedes. El projecte, inclòs en el Pincat, el gestiona l'empresa municipal GUMTSA, mentre que la constructora a la qual s'ha adjudicat l'obra és Garcia Riera SL. Les previsions són que aquest equipament estiga en funcionament per la Setmana Santa del 2011 i es puga visitar amb la nova targeta turística Tortosa Card com l'exposició permanent de la catedral, el Centre d'Interpretació del Renaixement; o el museu d'escultures a l'aire lliure dels Jardins del Príncep.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.