La nova Casa del Guarda del Park Güell

A l'empar de la fastuosa celebració de l'Any Gaudí, el 2002, l'Ajuntament va rehabilitar la Casa del Guarda del Park Güell, un espai privat ideat i dissenyat pel genial arquitecte com a habitatge per al porter del que va acabar sent un fracassat projecte residencial, lluny del centre de la ciutat, per a la burgesia. L'edifici, construït entre el 1901 i 1903 i un dels pocs exemples d'habitatge modest de Gaudí, es va posar al dia fa vuit anys i, a més, es va farcir amb una petita exposició que ara s'ha ampliat i retocat de dalt a baix i s'ha afegit a l'engranatge de les seus del Museu d'Història de Barcelona (Muhba).

La Casa del Guarda tornarà a obrir les seves portes dissabte amb l'exposició Güell, Gaudí i Barcelona, l'expressió d'un ideal urbà, que han comissariat Mireia Freixa i Mar Leniz i que ha tingut un cost de 318.000 euros. La nova mostra aspira a explicar com el tàndem Antoni Gaudí i l'empresari Eusebi Güell van incidir en la reconfiguració de la ciutat de principi del XX. En els tres pisos de l'edifici, l'exposició fa una immersió a la Casa del Guarda, al Park Güell i a la Barcelona del modernisme.

Durant tot el mes de juny, l'entrada a la Casa del Guarda serà gratuïta, i a partir de l'1 de juliol costarà 2 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.