cultura

El Museu d'Arqueologia difondrà la col·lecció de vidre de la Fundació Amatller

El Museu d'Arqueologia de Catalunya custodiarà temporalment, en la seva seu barcelonina, la col·lecció de vidre de la Fundació Amatller d'art hispànic, tal com han acordat les dues institucions en un conveni de col·laboració per a la conservació, estudi i difusió d'aquestes peces. Des de l'any passat, la Fundació Amatller està immersa en una aventura de rehabilitació de la seva seu, la Casa Amatller, per recuperar l'aspecte que tenia el 1900. Un cop restaurada la Casa Amatller, la col·lecció de vidre tornarà a la seva seu original.

Aprofitant el fet que la col·lecció surt per primer cop de la seva seu original, el Museu d'Arqueologia produirà una exposició entre el novembre de 2010 i juny de 2011 en què exhibirà una tria dels millors vidres de la col·lecció.

La Fundació Amatller és propietària d'una col·lecció de vidre antic i modern formada per unes mil peces, que toquen un arc cronològic d'uns tres mil anys. El nucli bàsic està integrat per les col·leccions Caballero Infante, Franz Merkens de Colònia –adquirida el 1904 i formada per material procedent del Rhin–, i la col·lecció Durighello, comprada a l'Hotel Drouot de París el 1911 i integrada per material arqueològic procedent de les necròpolis romanes de Síria. El 1962 es va ampliar amb la donació de la col·lecció Prats-Sedó, conjunt format per unes 300 peces que representen els estils i les manufactures del vidre hispà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.