cultura

El Trapezi de Vilanova ha tingut 14.000 espectadors i ha apostat pel circ nacional

Els espectacles acrobàtics, els equilibristes i el funambulistes han estat alguns dels més vistos

Manuela Gracian, de la companyia Circoxidado, i Johnny Torres, de la companyia Circo de la Sombra –dues companyies de circ residents a La Vela de Vilanova i la Geltrú– han estat els responsables de la darrera edició de Trapezi i es mostren satisfets amb el resultat dels espectacles, i asseguren que responen a les expectatives que s'havien fixat. La nova direcció del festival destaca, sobretot, el nivell actual del circ que es fa a Catalunya, una part del qual s'ha pogut mostrar aquest cap de setmana a la ciutat.

De la quarantena d'espectacles que s'han vist des de divendres al vespre fins diumenge, els que han aplegat més quantitat d'espectadors han estat els trapezistes i acròbates, així com el funambulista que va obrir l'edició de Trapezi 2010, divendres a la tarda. Enguany, han tingut un major protagonisme els espectacles de risc, i això ha representat un repte per a l'organització per la major dificultat a nivell tècnic i per la presència d'estructures volants (pels funambulistes, trapezistes o equilibristes); unes estructures que han requerit personal especialitzat en els muntatges dels espectacles i que, en molts casos, s'ha trobat entre els membres de les companyies residents al centre vilanoví La Vela.

Trapezi també ha estrenat aquest any nous escenaris per als espectacles, com és el cas dels jutjats vells, i des de la direcció, la relació entre els espectacles programats i l'espai on s'han dut a terme les representacions ha estat un aspecte molt ben valorat per l'organització: «S'ha pogut constatar la idoneïtat d'utilitzar grans espais que permeten aforaments més grans», s'apunta des de l'organització.

Bona acollida per part del públic

Pel que fa a la presència de públic als diferents espectacles, l'organització ha volgut destacar l'assistència a l'espectacle inaugural del funambulista Oliver Roustan i els espectacles nocturns a La Vela, on gairebé s'ha fet ple en totes les sessions. Pel que fa a les activitats paral·leles al festival de circ i firaires, l'organització considera que han tingut bona acollida, sobretot entre el públic familiar, l'espai d'activitats interactives i taller de circ per a infants que es van fer al pati de l'escola Pompeu Fabra. Es tractava d'una novetat d'aquest any, juntament amb el nou servei d'atenció al visitant del festival i els serveis de bar i restauració. Segons les dades de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'edició de Trapezi que s'ha celebrat aquest cap de setmana ha aconseguit un miler d'espectadors més que l'any passat i 5.000 més que durant el 2008, tot i que la programació d'espectacles ha estat lleugerament inferior a la de l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.