cultura

El poeta xinès Huang Xiang presenta la seva obra a Tarragona

Amb el pintor William Rock divulgaran el projecte «Century Mountain»

Huang Xiang i William Rock són dos artistes de renom internacional que amb Century Mountain fan referència «a tots els pensadors i artistes de segles passats, els quals s'erigien en muntanyes, com a punts de referència que guiaren els destins de tots aquells que els escoltaren», segons els promotors de la galeria Espai Cromàtic, que ha coordinat la presència a Tarragona dels dos artistes. Xiang i Rock, doncs, rendeixen homenatge en el seu projecte a Mozart, Van Gogh, Martin Luther King, Abraham Lincoln, Gandhi o Emily Dickinson, entre altres artistes i pensadors, dels quals Rock presenta un retrat i Xiang hi afegeix la seva cal·ligrafia i les seves reflexions. En la presentació del projecte a Tarragona, els dos artistes dedicaran un quadre a la ciutat: un retrat de Federico García Lorca, en el qual la cal·ligrafia de Huang Xiang integra el nom de Tarragona. «No es tracta d'un homenatge casual. L'elecció de Lorca ens remet a la seva relació amb Salvador Dalí i a l'última trobada entre els dos, que va tenir lloc a Tarragona. Poc després, Lorca va ser afusellat», segons Espai Cromàtic.

Huang Xiang està considerat un dels més grans poetes xinesos del segle XX, a més de ser un eminent mestre en l'art de la cal·ligrafia. Va passar més de dotze anys en presons xineses per la seva obra i el seu suport als drets humans. La seva poesia encara està prohibida al seu país. El nord-americà William Rock ha trobat en el poeta una col·laboració indispensable perquè la seva obra pictòrica contingui, també, un missatge d'esperança i enteniment entre Orient i Occident.

La inauguració de Century Mountain: diàleg visual entre Orient i Occident tindrà lloc aquest divendres a l'Antiga Audiència (19.30 h). L'exposició romandrà oberta fins al 15 de juliol i els dos artistes protagonitzaran aquest cap de setmana un seguit d'actes culturals. Dissabte, pronunciaran una conferència a l'Antiga Audiència (18.30 h) i es projectarà el documental Sampsonia Way, on el director basc José Muniain explica l'experiència de Huang Xiang a la Revolució Cultural xinesa. El mateix dissabte, Huang Xiang oferirà un recital de poesia en xinès a La Vaqueria (21.30 h) i diumenge, a la plaça de la Font (12.00 h), farà un taller de cal·ligrafia als nens del Club dels Tarraconins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.