cultura

Elpunt.cat obre una edició nacional i amplia les locals a tots els Països Catalans

El 15 de juny el web d'El Punt incrementa la participació i les edicions locals, que ja arriben a 1.854 municipis

Aquest 15 de juny, quan els usuaris d'Elpunt.cat entrin al web, s'adonaran immediatament que hi ha alguns canvis en la presentació. Aquests canvis s'han portat a terme pensant a millorar l'abast informatiu del web mitjançant la incorporació d'una àrea (En línia) on l'usuari trobarà la informació general permanentment actualitzada. Aquesta novetat ha estat possible gràcies a l'acord de col·laboració signat entre les empreses editores d'El Punt (Hermes Comunicacions SA) i de l' Avui (Corporació Catalana de Comunicació SL) i que es plasmarà gràficament fent que els logotips de tots dos mitjans comparteixin la capçalera del web.

No hem volgut, però, que el reforçament de la informació de caràcter general fos en detriment de la prioritat que Elpunt.cat ha donat sempre a la informació local. Per aquest motiu, hem dividit el web en dues plataformes paral·leles. En una, que en diem Edició Local, l'usuari hi continua tenint tota la informació del municipi escollit i també de la comarca o agrupació de comarques que li correspongui, a més a més dels serveis (el temps, agenda, necrològiques, farmàcies, cinemes...), que trobarà a la columna de la dreta, vagi on vagi del web, igual com fins ara.

Actualització permanent

A fi de donar més espai i més amplitud a la informació local i comarcal, la informació de caràcter nacional i internacional l'hem traslladat a l'àrea del web que hem batejat com a Edició Nacional. La portada d'aquesta àrea –a la qual es pot accedir fent un sol clic al botó corresponent que es veu sota el nom de l'edició local que hi ha a la capçalera– s'obre amb la secció En Línia, que oferirà les notícies més destacades de darrera hora en permanent actualització, i una graella de temes classificats geogràficament amb els conceptes que l'usuari ja coneix de Catalunya, Països Catalans i Europa-Món. Aquesta seqüència es repetirà arreu de les seccions que visiti mentre estigui dins de l'Edició Nacional. Tan bon punt ho desitgi podrà tornar a l'Edició Local, fent només un clic al botó corresponent de la capçalera.

1.854 edicions locals

Aquests canvis vindran acompanyat d'altres, igualment importants. Un serà l'obertura també de les edicions locals dels pobles de les Illes Balears, la Franja de Ponent i Andorra que faltaven per completar el mapa informatiu dels Països Catalans a Elpunt.cat. D'aquesta manera, el nombre total d'edicions obertes arribarà ja a 1.854 i obriran el camí perquè pròximament s'hi puguin incorporar més continguts a través dels blocs i de la participació dels usuaris.

Precisament, una altra novetat serà l'obertura de l'àrea de Participació amb diferents vies perquè els usuaris puguin enviar i penjar en el web tant les fotos del seu poble com les dels esdeveniments i celebracions de caire més social o personal com ara batejos, comunions, casaments, aniversaris trobades o inauguracions.

També serà una novetat a la zona de Serveis del Web la informació sobre l'actualitat de la televisió i la programació de les diferents cadenes, així com una completa subsecció de pel·lícules en emissió televisiva alimentada per una base de dades amb més de 30.000 títols.

Un 175%, en 16 mesos

Elpunt.cat ha experimentat un creixement del 175 per cent en usuaris únics des que el 24 de febrer del 2009, fa setze mesos, va iniciar l'etapa actual ja que ha passat dels 115.175 d'aleshores als 268.937 del darrer mes de maig. De forma semblant, el nombre de visites ha passat de les 267.764 de llavors a les 557.083 actuals i el nom de pàgines vistes d'1.304.948 de fa setze mesos als 2.342.360 d'ara. Totes les dades del mes de maig estan pendents de certificar per OJD / Nielsen.

Segons el rànquing de difusió certificat per aquests medidors, el web d'El Punt ocupa el quart lloc en el grup de webs fets específicament en català, darrere de l'Avui.cat, 3cat24 i Vilaweb, i aspira a guanyar posicions gràcies a les millores que ara incorpora i que progressivament hi anirà afegint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.