cultura

El sector artístic reclama l'«autonomia» dels museus valencians

La protesta és fruït del nomenament «polític» del nou director del MuVIM, Javier Varela

Les associacions professionals més representatives dels artistes, crítics, comissaris, galeristes i directors de museus, han reclamant hui que «tant en el MuVIM, com en l'IVAM, i en totes les institucions culturals valencianes, es done inici a un procés estatutari que desemboque en la seua necessària autonomia, a l'abric de qualsevol vel·leïtat patrimonial dels seus governants, siguen del signe que siguen».

En un comunicat, els professionals de les arts han manifestat la seua «ferma protesta» per la «successió d'ingerències polítiques en el MuVIM» i han acusat la Diputació de València de menysprear el sector en nomenar «un director polític, sense experiència ni reconeixement» al capdavant del MuVIM. Aquests, després de la dimissió de Romà de la Calle per la censura de l'exposició Fragments d'un any, van enviar a la Diputació una carta en què sol·licitaven que es posara en pràctica el document de bones pràctiques en museus i centres d'art, convocant un concurs obert i amb un jurat independent que seleccionara el millor candidat entre els aspirants al càrrec. «Però eixa petició es va ignorar», han denunciat, i se'n va nomenar director Javier Varela.

En conseqüència, han reclamat la «professionalització de la gestió de les institucions culturals, que han de gaudir de l'autonomia administrativa i independència ideològica per a complir més bé els seus objectius de servei a la ciutadania i foment de les arts en llibertat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.