cultura

El programa Cultura de Carrer portarà a Tarragona el provocador Leo Bassi

Fins al 30 de juliol hi ha previstos 21 actes que arrencaran amb la primera «flashmob» de la ciutat

La d'enguany serà la cinquena edició del programa Cultura de Carrer, un cicle que té com a objectiu principal «la promoció de l'art emergent i l'ús de l'espai públic», segons Sandra Coloma, regidora de Joventut de Tarragona. Les 21 activitats programades per aquest estiu tindran lloc entre el 26 de juny i el 30 de juliol a diferents espais de la Part Alta. Entre els actes més destacats hi haurà la performance Utopía, de Leo Bassi (vegeu peça annexa), i el primer flashmob de Tarragona, el 26 de juny a les 18.15 h. al Pla de la Seu. D'altra banda, es repetiran els cicles de Circ, Sedassos Kúlture, performances musicals i cinema a la fresca, que en els últims anys tenen molt d'èxit de públic».

L'espectacle que Leo Bassi presentarà a la plaça dels Sedassos destaca «per l'originalitat de les seves tesis polítiques, per la frescor de les seves idees escèniques i, més que res, pel seu impacte emocional ple de positivitat i fe a la vida», segons s'apunta en la seva carta de presentació. A Utopía és vesteix de Carablanca per exhortar a les esquerres aquella passió que troba en els nacionals catòlics. El popular pallasso, sempre provocador, s'ha inspirat aquest cop en l'actual crisi econòmica. Per fer-hi front –proposa l'artista–, i atès que la classe política es mostra incapaç de donar respostes i resoldre-la, cal tornar a les utopies polítiques del segle XIX, entre les quals els ciutadans poden trobar un missatge d'esperança.

Un altre dels puntals de Cultura de Carrer serà la Mostra d'Art i Artesania, que es farà el 26 de juny als carrers Major i Merceria i a la plaça de les Cols. Artistes de totes les disciplines (fotografia, pintura, decoració, bijuteria...) podran disposar d'aquest espai d'exhibició i intercanvi entre col·lectius d'artistes i artesans. Com a novetat d'aquesta edició, l'entitat Tallers 03, amb la col·laboració de l'àrea de Joventut, vol impulsar la realització d'un flashmob, per la qual cosa citen tots els interessats a prendre-hi part el mateix dia 26 de juny, a un quart de set de la tarda, al Pla de la Seu.

La resta d'activitats programades es divideixen en dos cicles. Per una banda, Sedassos Kúlture, que engloba els espectacles de diferents disciplines artístiques de joves creadors, que s'alternaran també amb espectacles professionals, i que tindran com a escenari la plaça dels Sedassos. S'hi inclouen, per exemple, una performance de Pedro Alba i Verins Escènics (nom sota el qual s'amaga la jove tarragonina Maria Vera), i concerts de Josep Romeu, Óscarboles, La Recocha i Espaldamaceta. I, per altra banda, el cicle Circ al Fòrum proposa espectacles de circ i malabars a la plaça del Fòrum. Hi prendran part les companyies Circus Delirium, que proposa circ aeri, música en viu, teatre i dansa; Vueltos de Rosca, amb un cabaret creat especialment per al carrer, i Trio Zindare, que el 20 de juliol presentarà un espectacle de circ ple de trucs, acrobàcies i humor. La regidora de Joventut, Sandra Coloma, va destacar que, «com en edicions anteriors, Cultura de Carrer es basa en espectacles i accions de petit i mitjà format en espais públics de la ciutat, incidint en el barri de la Part Alta». Coloma va afegir-hi que aquesta programació «alterna accions de col·lectius culturals i juvenils de la ciutat i creadors de la part alta, amb companyies professionals» i que s'hi veuran reflectides «totes les disciplines artístiques, des de diferents àmbits d'acció, com pot ser a través de la formació, l'exhibició i l'intercanvi amb diferents artistes i creadors, afavorint la relació i l'intercanvi entre elles».

ELS ACTES

26 de juny
Mostra d'art i artesania (de 18 a les 00.00 h).
CICLE SEDASSOS KÚLTURE
30 de juny,
Actuació de Pedro Alba i Verins Escènics (22.30 h).
Leo Bassi presenta Utopía (23.15 h).
7 de juliol
Concert de Josep Romeu (23.00 h).
Òscarboles en concert (23.45).
14 de juliol
Concert de La Recocha (22.30 h).
21 de juliol
Espaldamaceta en concert (22.30 h).
28 de juliol
A les 22.30 h, Jam session de Sedassos Kúlture.
CIRC AL FÒRUM
6 de juliol
A les 23 h, actuació de Circus Delirium.
13 de juliol
Actuació de la companyia Vueltos de Rosca.
20 de juliol
Actuació del Trio Zindare (22.30 h).
ALTRES ACTIVITATS
Els dijous de juliol, espectacles de música itinerants.
30 de juny, taller de performance, a càrrec de Pedro Alba.
24 de juliol, jornada artística a la plaça.
28 de juliol, Wall Painting al passeig de les Palmeres.
29 de juliol, mostra de teatre i música.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia