cultura

El «monjo» Vincent Cassel ja es passeja pel Barri Vell de Girona

L'equip de rodatge d'«El monje» filmarà en diverses localitzacions de la ciutat tota aquesta setmana

Ahir al migdia, i amb tota la xafogor preestiuenca, l'actor Vincent Cassel es va posar l'hàbit de monjo per pujar i baixar la pujada de la Catedral tantes vegades com els tècnics li van indicar. L'escena no tenia cap mena de complicació interpretativa –no hi havia diàlegs–, però el seguiment de la càmera, que acabava enfocant la Mare de Déu de la Pera –bellament decorada amb espelmes per a l'ocasió–, va fer que s'hagués de repetir almenys deu vegades, per allò d'assegurar el tret. I això fins a la una de la matinada, rodant diverses seqüències d'exteriors al Barri Vell de Girona. Així funciona un rodatge de les característiques pressupostàries d'El monje (Le moine), coproducció francoespanyola dirigida per Dominik Moll que reuneix dos actors de primera fila com són l'esmentat Cassel i el català Sergi López, que no serà en el rodatge gironí.

La setantena de persones, entre equip tècnic i artístic, seran a la ciutat fins dissabte rodant en exteriors. Si ahir les escenes d'aquest thriller gòtic, adaptació de la novel·la homònima de Matthew G. Lewis, se centraven bàsicament en el personatge principal, Ambrosio (Cassel), i un dels figurants (escollit entre els membres de l'equip tècnic), ja s'enllesteixen els darrers retocs per rodar la que ja s'ha anunciat com la seqüència «clímax» del film: una multitudinària processó que tindrà tres-cents extres escollits del càsting que es va fer fa setmanes a Girona, i que es filmarà pels volts de la Catedral aquest divendres que ve. Si Girona es va convertir amb El perfum en la Grasse del segle XVII, ara esdevindrà el Madrid del segle XVII.

Espardenya contra els «paparazzi»

Tenir una figura de la talla de Vincent Cassel –l'actor francès més ben pagat del moment, casat amb la no menys mediàtica Monica Bellucci– ha fet que les mesures de seguretat s'incrementin, sobretot quan l'artista roda alguna escena. El seu contracte exigeix que no surtin imatges d'ell caracteritzat, i els productors, naturalment, fan tots els possibles perquè no hi hagi cap mena de filtració. Una tasca summament complicada en l'era de les comunicacions, com ahir es va poder veure en ple rodatge gironí. Sense anar gaire més lluny, durant l'escena de filmació a la pujada de la Catedral, un fotògraf d'aquest diari i un paparazzo autònom de Barcelona –que ha seguit la caravana de rodatge des del primer dia– van ser escridassats pels membres de l'equip de producció quan feien fotos des de les golfes del Col·legi d'Arquitectes. Però pitjor li van anar les coses a un altre fotògraf d'un altre mitjà periodístic, ja que el mateix Vincent Cassel no només el va increpar sinó que li va llançar una espardenya (recordem que va vestit de monjo), sense que l'arribés a tocar. I això que l'actor mentre rodava era d'allò més amable amb tothom. És clar que ningú dels que eren allà no es va atrevir a treure la càmera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia