cultura

Un film ambiciós en 3D vol tornar a projectar Barcelona a tot el món mitjançant el Floquet

La pel·lícula, que es roda aquests dies al zoo, barreja imatge real i animació i es preveu per als cinemes el juliol del 2011

Sis anys i mig després de la seva defunció, Floquet de Neu torna al Zoo de Barcelona. Ho fa, però, com un ninot de peluix de gairebé un metre que, en la imminent fase d'animació de la pel·lícula que se li dedica, serà substituït per una animació en 3D generada per ordinador. L'argentí Andrés G. Schaer, que ja va rodar per la productora Filmax una pel·lícula en la qual combinava personatges animats i acció real –Pérez, el ratoncito de tus sueños 2–, dirigeix des del 24 de maig una cinta que, segons va anunciar ahir el productor Julio Fernández, en una multitudinària presentació del rodatge al zoo, ja té venuda la seva exhibició a tota l'Amèrica llatina i a països tan diferents com ara Indonèsia, Polònia, Tailàndia, Itàlia, Turquia i Romania. Fins al 16 de juliol, quan està previst que acabi el rodatge, la primera pel·lícula sobre l'únic goril·la blanc del món mobilitzarà 1.163 persones, 12 empreses proveïdores i 12 empreses més de postproducció. L'estrena en cinemes està prevista d'aquí a un any. El desembre, el personatge es deixarà veure en una sèrie de televisió i, si tot plegat rutlla, el film tindrà les seqüeles que facin falta. TV3, l'Ajuntament, la Generalitat i el govern de l'Estat, fent pinya en una aventura que esdevindrà –segons Fernández– «una pel·lícula de tots», es proposen tornar a projectar al món la ciutat de Barcelona per mitjà del seu il·lustre goril·la albí.

Una bruixa i un malvat

Situada en la Barcelona del 1966, època en la qual el Floquet de Neu, acompanyant el primatòleg Jordi Sabater Pi, va arribar a la ciutat, la pel·lícula explica com, a causa del seu albinisme, el Floquet rep el rebuig dels seus nous companys goril·les. Desesperat per integrar-se, s'embarca a la recerca d'una bruixa –interpretada per Elsa Pataky– que l'ha de convertir en un primat normal i corrent, tot i que la presència d'un malvat –Luc de Sac, en la pell de Pere Ponce– no li posarà fàcil.

«És un Floquet divertit, trapella, enamoradís i una mica maldestre», el definia el director Andrés G. Schaer. La filla del veterinari que acull el Floquet a Barcelona i el seu amic, interpretats pels joves actors Clàudia Abate i Joan Sullà, juguen en el film un paper important. «Sóc ben conscient del vincle especial que els catalans tenen amb el Floquet –afegia Schaer–. Molta gent va créixer amb ell, i això és irrepetible.» «Tot el que es fa amb el Floquet –concloïa el director del zoo– s'ha de fer amb cura i responsabilitat. La pel·lícula projectarà els mateixos valors del zoo.»

El film, en la versió original en català, tindrà les veus de Constantino Romero, Carlos Latre, K.Strink i Núria Trifol.

Càmeres al zoo

Al Zoo de Barcelona es va dur a terme ahir l'enregistrament d'una de les escenes de Floquet de neu, el goril·la blanc, en la qual Paula, la filla del veterinari que acull el primat a Barcelona, abraça Floquet.En espera de l'entrada en acció dels personatges animats digitalitzats en 3D, al Floquet l'interpreta provisionalment un ninot de peluix.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia