cultura

Carles Cortés guanya el Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi

El jurat guardona l'obra «La joia» d'entre els trenta-dos textos que s'hi han presentat

L'escriptor alcoià Carles Cortés ha sigut guardonat amb el XXXVIII Premi Ciutat de Teatre d'Alcoi, que s'ha decidit hui, per l'obra La joia, de què el jurat ha destacat «l'encaix de les escenes», la seua redacció «impecable», els diàlegs «àgils» i la «facilitat per a ser representada amb els seus quatre únics personatges».

El jurat, conformat per l'escriptora Isabel-Clara Simó; el director de Ciutat d'Alcoi, Ramón Climent; l'editor Alejandro Camarasa; i les guanyadores del premi en 2009, Blanca Bardagil i Montserrat Mas, també han fet ressaltar la gran qualitat de la totalitat dels textos presentats —32—, procedents del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears.

L'autor premiat és doctor en Filologia Catalana i professor de Literatura en la Universitat d'Alacant. Ha publicat diverses novel·les d'èxit com Marta dibuixa ponts (Brosquil, 2003), Els silencis de Maria (Brosquil, 2008) o Sara, la dona sense atributs (Bromera, 2010). Com a dramaturg ha vist estrenats els seus textos Veu de dona, Fets de rei o Silencis. Carles Cortés també és autor de la biografia del pintor Antoni Miró i ha participat en nombrosos estudis d'investigació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia