cultura

Soroll reivindica a Vidreres la filosofia del «do it yourself» amb el nou festival H-titud

Aquest cap de setmana hi actuaran una dotzena de grups

  • Challenger. BCORE.

«Aquest festival vol tornar una mica als inicis dels que va ser l'escena underground, ja que no hi haurà grans infraestructures tècniques, sinó un escenari baixet i un espai reduït. La falta de recursos es suplirà amb la il·lusió i la filosofia del do it yourself», expliquen des de Soroll. Do it yourself: fes-t'ho tu mateix, un dels principis del punk, punt de partida de la majoria de grups del H-titud Fest, tots ells «bandes amb actitud»: això explica el nom del festival.

Demà es projectarà al Casino el documental Zertarako Amestu, del grup Berri Txarrak (21.30 h, gratuït). Les actuacions tindran lloc divendres i dissabte a la zona esportiva (22 h). Divendres hi actuaran Nueva Vulcano, The Grown Ups, Into It. Over It, Challenger, Hurricäde i Dj MGZ. I dissabte, hi haurà els clàssics Subterranean Kids, The Lizards, Mostros, Bullitt, Vistalegre, Kids Pantera i Dj Waiem. A la venda anticipada, les entrades d'un dia costen 8 euros i els abonaments, 10 euros, i a la taquilla els preus són 10 euros, l'entrada d'un dia, i 15 euros, l'abonament, que inclou zona d'acampada i piscina. Dissabte a la tarda tindran lloc a la piscina les actuacions gratuïtes de Lazy Juo, Dj Rebel Girl i Frednoise Dj.

L'emulsió de Challenger

El trio madrileny Challenger tocarà aquest divendres al festival H-titud, on presentarà el seu segon disc, Ümelsion, publicat pel segell barceloní BCore. «Sempre ens ha agradat molt BCore i gairebé no ens podíem creure que ens editessin el disc», diuen. Les seves connexions catalanes no són noves: ja van gravar el seu primer disc, Dilitid, als Ultramarinos Costa Brava de Santi Garcia, a Sant Feliu de Guíxols. Com els No More Lies i ara els Vistalegre de Garcia –o com Hüsker Dü i els Beastie Boys, dues referències per als madrilenys– Challenger és un trio bàsic de guitarra, baix i bateria («ens sentim molt còmodes amb aquest format») que es mou en un camí lateral del hardcore, sense restriccions estilístiques. El seu segon disc el van gravar en directe, en només quatre dies, en cinta analògica i sense arranjaments, «en cru i a sac», i després el van enviar a Oklahoma perquè el masteritzés Stephen Egerton (Descendents, All). Amants del cinema i de les pel·lícules en súper 8, van decidir titular el seu segon disc Ümelsion, que en realitat no vol dir res, però recorda a emulsió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia