cultura

Convoquen el quart premi Salou de recerca pictòrica, que obre un web per incentivar-hi la participació

Els familiars de José L. Rubio són els mecenes del guardó, dotat amb 6.000 euros

L'Ajuntament de Salou ha creat una pàgina web exclusiva pel concurs, amb tota la informació detallada. A més, la inscripció s'haurà de formalitzar a través d'aquesta web (www.premisaloupintura.org), on els membres del jurat també podran fer-ne les primeres valoracions de les obres presentades. La regidora de Cultura, Isabel Aguilera, va destacar ahir que amb aquesta pàgina s'incentivarà la participació: «S'ha fet un gran esforç per desenvolupar un sistema informàtic que permeti la participació i l'actuació dels membres del jurat a través d'internet per tal de fer-ho més obert.»

Una altra de les novetats és que el premi es dedica a partir d'enguany a José Luis Rubio Sáez, que en va ser l'inspirador, l'impulsor i el mecenes en totes les seves edicions. Ara, dos anys després de la seva mort, els seus fills s'han compromès a continuar amb la tasca de mecenatge, i continuaran assumint la dotació del premi. El guanyador rebrà 6.000 euros i també s'estableixen dos accèssits de 1.500 i 800 euros. Els fills de fills de José L. Rubio Sáez, José Miguel i Federico Rubio, va agrair ahir a l'alcalde, Pere Granados, que el premi es dediqui al seu pare: «Per a la família Rubio és molt important que el premi dugui el seu nom, nosaltres continuarem la seva tasca», van dir durant la presentació de les bases de la que serà la quarta convocatòria.

L'Ajuntament de Salou dona suport al premi, que és biennal, amb l'objectiu de «fomentar l'experimentació, la innovació i la reflexió en l'àmbit de la pintura referides tant a qüestions de tipus formal com de contingut». El certamen pretén estimular «la constant evolució tècnica de l'art pictòric en la contemporaneïtat». L'alcalde, Pere Granados, va destacar que el guardó incentiva la recerca «de noves formes, nous conceptes en el món de la pintura; és una plataforma per a la investigació en el món de les arts plàstiques, un intent de promoure estils i conceptes d'avantguarda». Granados també va destacar l'originalitat de la convocatòria: «De premis de pintura n'hi ha molts, però de recerca, no.»

Els artistes tindran temps per presentar les seves obres fins al dia 10 de juliol. La llista de seleccionats es publicarà a la web del concurs a partir del 19 de juliol. El veredicte es farà públic el 13 de setembre i, quatre dies després, s'entregaran els guardons durant l'acte inaugural de l'exposició amb les obres premiades i seleccionades, a la Torre Vella. El jurat està format per professionals destacats del món de l'art: Josep Maria Cadena, Juan Manuel Bonet, Daniel Giralt-Miracle, Petra Joos i Isabel Pinyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia