cultura

L'arquitectura plural, a la final

Vint obres, cinc de Catalunya, es disputen els premis FAD

«Els premis FAD són més una festa que no pas un veredicte», subratlla Garcés, l'ànima d'un jurat format per «professionals, no crítics» que s'han oblidat de la «severitat» per fer prevaldre la «curiositat» en la valoració de les 541 obres que s'han presentat a la 52a edició dels premis FAD, que organitza Arquinfad.

Amb aquest criteri, el jurat ha triat vint obres finalistes; nou en la categoria d'arquitectura, quatre en la d'interiorisme, quatre en la de ciutat i paisatge, i tres en la d'intervencions efímeres. D'aquest heterogeni conjunt de possibles premiats, n'hi ha cinc de situats en territori català: en la categoria d'arquitectura, es disputen el guardó l'escola Elisabeth de Salou, del despatx Brullet i Associats, i el Museu Can Framis de Barcelona, que du el segell dels arquitectes Jordi Badia i Jordi Framis. En interiorisme, Badia també juga les seves cartes: el jurat podrà decidir-se per un habitatge dissenyat per ell al carrer Descartes de Barcelona. En la categoria de ciutat i paisatge, s'ha inclòs el projecte de recuperació mediambiental del riu Llobregat a la comarca del Baix Llobregat, de l'estudi Batlle i Roig Arquitectes. I en l'àmbit d'intervencions efímeres té possibilitats l'exposició El segle del jazz, que es va veure al CCCB, sobre un muntatge de Josep Bohigas, Francesc Pla i Iñaki Baquero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia