cultura

Miró demana la dimissió de González-Sinde per la seua «política de tot a un euro» per als valencians

La consellera de Cultura denuncia que la inversió del ministeri al País Valencià és de 0,96 euros per habitant, mentres que la mitjana estatal és de 7,2 euros

La consellera de Cultura, Trinitat Miró, ha demanat hui la dimissió de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, «per malbaratar el talent de la Comunitat Valenciana i no nodrir-lo econòmicament».

Miró ha criticat la disminució en 988,748 euros de la inversió prevista en les obres de la cinquena fase del Museu de Belles Arts Sant Pius V —els Pressupostos Generals de l'Estat hi destinaven 1.580 milions d'euros i l'obra s'ha adjudicat per 591.252 euros— i la pèrdua de 312.000 euros destinats a la nova seu del Museu del Mediterrani «perquè el govern estatal no sap on ubicar aquest museu».

La consellera ha fet comptes i ha recalcat que els 6,2 milions d'euros que havien d'arribar al País Valencià s'han reduït a 4,9 milions. «De manera que cada valencià rebrà 0,96 cèntims d'euro, mentres que la mitjana estatal per habitant és de 7,2 euros», ha declarat Miró.

Segons la consellera, «les polítiques culturals de González-Sinde no arriben a ser ni polítiques de tot a un euro per als valencians, cosa que evidencia, una vegada més, la deixadesa del govern estatal cap a les polítiques culturals que desenvolupem ací».

Miró ha retret a González-Sinde la manca de resposta a les reivindicacions econòmiques que li va exposar ara fa un any, i ha denunciat que la ministra tampoc accepta les seues invitacions ni peticions per a mantindre una nova trobada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia