cultura

Job Ramos reflexiona sobre la família, en la Biennal de Girona

L'obra guanyadora, creada per l'olotí, i les finalistes s'exposen a la Casa de Cultura

La Casa de Cultura va inaugurar ahir al vespre l'exposició d'obres seleccionades en la sisena edició de la Biennal de Girona. A la mostra col·lectiva, que es podrà visitar fins al 24 de juliol, s'hi poden veure les vint obres que la formen, i evidentment entre aquestes destaca la peça guanyadora, titulada La Tina diu que el cel està dividit.

La instal·lació, obra de l'artista olotí Job Ramos, està composta per diversos elements audiovisuals –un vídeo, un enregistrament sonor, textos i fotografies–, resultat d'una recerca sobre la institució familiar que es va dur a terme a partir d'entrevistes i filmacions en el mateix entorn familiar de l'autor. Jugar amb diverses capes és freqüent en l'obra d'aquest artista amb projecció internacional, que reconeix: «No m'agraden les peces autònomes i prefereixo jugar amb la fricció dels elements.» Sobre el fet de guanyar aquest premi, Job Ramos es va mostrar molt content, sobretot perquè no sol participar en aquest tipus de concursos.

Del conjunt de peces, també destaquen les realitzades per Isabel Banal, Cristina Fontsaré i Lluís Hortalà, i el jurat ha recomanat a la Diputació que les adquireixi juntament amb la del guanyador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia