cultura

El drama dels xiquets del carrer de Bombai, a través de l'objectiu del fotoperiodista Benito Pajares

Quaranta imatges captades per Pajares, exposades a la Universitat de València, conviden a la reflexió sobre la infància a l'Índia

El centre cultural La Nau de la Universitat de València acull, des de demà i fins al 29 d'agost, l'exposició Xiquets del carrer en l'Estació Victòria (Bombai), del fotoperiodista Benito Pajares, que reuneix vora quaranta fotografies que el guardonat amb el World Press Photo en 2006 va realitzar en la seua tercera visita a l'Índia.

Pajares va quedar atrapat per l'amarga estampa infantil de l'estació i la va plasmar a través del seu objectiu, tot i la prohibició de fer fotografies dins d'aquest espai. Es tracta d'imatges de xiquets captant per les taquilles o en la zona de bars, de xiquets que dormen sobre els bancs o en terra, de xiquets fumant crack davant la indiferent mirada dels passatgers... que conviden a reflexionar sobre la situació dramàtica de la infància desvalguda en un país com l'Índia.

Una realitat ben incòmoda, com altres que va recollir Pajares, que ha participat en diverses exposicions sobre el sacrifici laboral a què són sotmeses les dones a Àfrica, o sobre l'explotació infantil, entre altres temàtiques.

D'altra banda, la Universitat de València inaugura també a La Nau l'exposició Las lunas de Miguel, que rendeix homenatge, en el centenari del seu naixement, al poeta oriolà Miguel Hernández.

La mostra realitza un recorregut a través de les diferents «llunes» o «poliedres» de la creativitat d'Hernández, tant en la seua faceta poètica com prosística, periodística, teatral, epistolar i fins i tot senderista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia