cultura

Celrà rescindeix el contracte amb els gestors de l'Escola Municipal de Dansa del poble

La Perla per la Dansa se'n feia càrrec des de l'any 2001

El vincle entre l'Ajuntament i l'associació es va establir mitjançant un contracte administratiu per a la gestió indirecta del servei municipal de l'Escola de Dansa, en la modalitat de concert, que l'any 2006 es va prorrogar fins el juliol del 2011. La direcció pedagògica, artística i la gestió corresponien a l'Associació Gironina de Professionals i Amics de la Dansa La Perla (La Perla per la Dansa). El consistori va decidir interrompre aquest vincle un curs abans de la seva finalització, i l'alcalde, Francesc Camps, assenyala que ho han fet perquè «hi ha falta de transparència en la gestió. Haurien d'haver convocat diverses comissions mixtes per tal de dur el control de la gestió, i no ho han fet mai. Tampoc no han creat el consell escolar de centre i no s'ha donat informació. Es tracta d'un cúmul de moltes petites coses». Camps diu que el curs que ve la Generalitat aportarà diners i homologarà el nou edifici que ha d'acollir l'EMDC, construït amb els fons del pla de Zapatero, i que això requerirà «transparència» en la gestió de l'escola. L'alcalde afirma que el consistori està en el seu dret de rescindir el contracte, amb una indemnització de 500 euros, i diu que no volen esperar que s'extingeixi l'any 2011, per tal que la transició no coincideixi amb les pròximes eleccions municipals, i que, per tant, exerciran la gestió directa sobre l'escola, contractant, mitjançant concurs públic, un gestor i tres professors.

Per la seva banda, els representants de La Perla per la Dansa, responsables d'haver aconseguit per al centre un prestigi remarcable i projecció i notorietat en l'àmbit supracomarcal, afirmen que se senten «menystinguts» pel consistori, i afirmen que les raons per les quals es rescindeix el contracte no tenen fonament. La guspira que va encendre les desavinences, en el rerefons de tot plegat, són les al·legacions que els gestors de l'EMDC van presentar al projecte i construcció de l'edifici que ha d'acollir l'escola. La Perla va aconsellar el consistori que s'esperés i repensés el projecte, però l'Ajuntament va tirar pel dret per no perdre la subvenció. Va ser llavors quan l'associació va presentar al·legacions i l'entesa es va trencar del tot, perquè Camps es va sentir traït, segons expliquen des de La Perla, que té part dels pares i mares d'alumnes de la seva banda. La Perla farà «una petita acció ballada / moguda» avui, en el Celrà Caminat, un cicle d'accions a diversos indrets del poble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia