cultura

El Consell Comarcal edita el quart volum de la Guia del Patrimoni del Gironès

Joan Llinàs i Jordi Merino són els autors del quart volum de la col·lecció Guia del Patrimoni del Gironès, que posa el focus d'atenció en els elements més destacats del patrimoni arquitectònic dels municipis d'Aiguaviva, Celrà, Fornells de la Selva, Salt, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Els orígens d'aquest treball cal cercar-los en l'encàrrec que el Consell Comarcal del Gironès va fer a Llinàs i Merino, entre el 1999 i el 2000, de realitzar l'inventari del patrimoni històric, artístic i arqueològic de la comarca. En aquell inventari figuraven 1.200 elements. Es va realitzar un buidatge bibliogràfic, es van visitar els elements inventariats i se'n van fer fotografies, a més d'omplir una fitxa de treball de cadascun. Aquesta feina va permetre fer un parell d'exposicions, i és la base per a la confecció dels volums d'aquesta guia, després de fer una selecció dels elements inventariats. La guia incorpora, de cada edifici, una fitxa bàsica que inclou el nom, el municipi, la tipologia, la cronologia i el seu estat de conservació, a més de notícies històriques relacionades, l'accessibilitat, l'accés i horaris de visita, si és que n'hi ha, i una petita explicació de l'element, a més de diverses fotografies de l'edifici, generals i de detall. El recorregut que fa la guia està dividit en dues rutes concretes: A banda i banda del Congost i la Costa Roja, i Pel pla de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia