Cultura

Un artista al túnel de la por

Sergi Botella (Terrassa, 1976) és un jove creador que utilitza la seva pròpia vida com a matèria artística. Els últims dos anys, ha patit tot d'infortunis personals (la mort del pare, el suïcidi d'una amiga) que ara ha transformat en una exposició catàrtica a l'Espai Cultural Caja Madrid.

Botella és el primer artista convidat del nou cicle d'art emergent Composició de lloc, una picada d'ullet a la tècnica de reflexió introspectiva ideada per sant Ignasi de Loiola que fins a finals d'any emularan tres artistes més: Mariona Moncunill, Alex Reynolds i Gabriel Pericàs.

El comissari del cicle, Manuel Segade, els posa una condició: han de triar un espai no expositiu de l'edifici de la plaça de Catalunya. Botella va escollir el passadís que porta a la sortida d'emergència, un cau pertorbador que recorda la visió del túnel amb una llum al fons que tenen les persones al límit entre la vida i la mort.

L'artista va demanar al fotògraf Goran Bertok que tafanegés a casa seva, al seu estudi, en l'entorn familiar i dels seus amics, i traduís en retrats els set moments més dramàtics de la seva existència. Com quan de petit la germana va estar a punt d'ofegar-lo mentre li feia menjar un plàtan, o quan escoltava meravellat el món tan particular de l'àvia esquizofrènica.

L'exposició s'llargarà el dia 30 amb una taula rodona / performance / reality show sobre la vida de Botella, en què participaran la seva mare, dos amics, la seva exparella i el seu psicoanalista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia