cultura

Responsables dels arxius estatals i de la Generalitat debatran a Girona la gestió del patrimoni fotogràfic

Serà en les onzenes Jornades Antoni Varés, que tindran lloc al novembre

Crear debat entorn de la imatge, la seva conservació, el tractament documental, la legislació i les polítiques de gestió dels fons patrimonials és un dels objectius de les jornades Antoni Varés, que aquest any arriben a l'onzena edició (del 16 al 19 de novembre), vint anys després de la seva creació. I quin tema hi ha de més actualitat en aquest àmbit que la planificació i les polítiques de gestió del patrimoni fotogràfic? Per això els seus responsables, amb el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i l'Associació d'Arxivers de Catalunya al capdavant, hi han volgut introduir aquest any una taula rodona en què prendran part alguns dels representants més destacats d'aquest ram, provinents de diferents àmbits, com ara Ramon Alberch, subdirector general d'Arxius i Gestió Documental de la Generalitat de Catalunya; Severiano Hernández, subdirector general dels Arxius Estatals; David Balsells, director del departament de fotografia del MNAC, i Joan Fontcuberta, president de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya.

Ponències

Pel que fa a ponències, destaca la que oferirà el prestigiós James Reilly, director de l'Image Permanence Institute de Rochester (Nova York), titulada La preservació de fotografia en la perspectiva del segle XXI. També tindrà rellevància la presència d'una altra autoritat en la matèria com és Lukas Rosenthaler, que dedicarà la seva xerrada a la digitalització i la preservació del material fotogràfic. Quant al taller pràctic, Rosina Herrera, conservadora del departament de fotografia del MOMA (Nova York), n'oferirà un sobre la conservació de fons fotogràfics.

Aprofitant l'esdeveniment, David Leitch, secretari general de l'ICA, i Joan Boadas, director del CRDI i comissionat de l'ICA per a arxius fotogràfics i audiovisuals, presentaran el recentment creat grup de treball de documents fotogràfics i audiovisuals de l'ICA.

El termini d'inscripció en les Jornades Antoni Varés s'acaba el 20 d'octubre del 2010.

El vuitè seminari sobre els orígens del cinema, a l'abril

j.c.l

També emmarcat en el camp de l'audiovisual, i en aquest cas centrat exclusivament en l'àmbit de la cinematogràfia, tindrà lloc a Girona (7 i 8 d'abril del 2011, auditori Narcís de Carreras de «la Caixa») el vuitè seminari sobre els antecedents i orígens del cinema, que en aquesta edició estarà centrat en la construcció de l'actualitat en el cinema dels orígens. El seminari, que organitzen el Museu del Cinema; el departament de geografia, història i història de l'art de la Universitat de Girona, i el Ministeri de Ciència i Innovació, ja té oberta la convocatòria per a la presentació de comunicacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia