cultura

Denuncien l'Ajuntament d'Amposta per haver permès als cinemes de la ciutat funcionar set anys sense llicència

Multicinemes Tortosa ha presentat un contenciós contra un decret d'alcaldia

Multicinemes Tortosa argumenta la seua demanda contra l'Ajuntament d'Amposta per una situació de greuge comparatiu, ja que els cinemes d'Amposta van estar funcionant des del febrer del 2001 fins al setembre del 2008 sense la llicència d'obertura perquè hi havia un informe desfavorable dels bombers en què s'advertia que el cinema no complia la normativa antiincendis. En aquell moment, l'Ajuntament va ordenar la clausura del cinema d'onze sales, el més gran de les Terres de l'Ebre, que va estar tancat durant un mes, però després d'una sèrie d'obres de millora –el canvi de la moqueta i la construcció d'una altra sortida d'emergència–, el consistori va tornar a autoritzar l'obertura del cinema, però sense l'informe de l'ECA. De fet, els cinemes d'Amposta van estar funcionant des de l'octubre del 2008 fins al 30 de novembre del 2009 amb una llicència d'obertura «provisional» prorrogada diverses vegades. És a dir, durant gairebé nou anys.

Ara la situació del cinema és «totalment legal», segons va explicar a El Punt l'alcalde, Manel Ferré, que va assegurar que havia signat el decret d'alcaldia del 30 de novembre, després de tenir l'informe de l'ECA. L'únic que queda pendent de resoldre és el contenciós presentat per Multicinemes Tortosa SL, que reclama a l'Ajuntament una compensació econòmica per tots els anys que els cinemes d'Amposta han estat funcionant sense llicència.

El contenciós s'ha presentat al jutjat contenciós administratiu número dos de Tarragona i l'Ajuntament ha designat com a advocat l'exdelegat del govern a Tarragona César Puig, del despatx Cuatrecasas.

El cinema més gran

El multicinema Amposta és, amb onze sales i una capacitat per a 1.529 espectadors, el més gran de les Terres de l'Ebre. Es va inaugurar el febrer del 2001, però fins al setembre del 2008 va estar funcionant sense llicència municipal d'obertura perquè hi havia un informe dels bombers en què s'alertava que incomplia la normativa antiincendis. Des de l'octubre del 2008 fins al 30 de novembre del 2009 va estar funcionant amb una llicència d'obertura provisional prorrogada diversos cops, ja que arran d'una inspecció de l'ECA es van detectar diverses irregularitats. L'última autorització provisional es va subscriure l'abril del 2009, basant-se en un informe tècnic aportat per la mateixa empresa en què s'assegurava que les instal·lacions del cinema no suposaven cap risc per a la seguretat de les persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia