cultura

El Museu de Montserrat exposa una antològica de Comadira que arribarà a Girona per Fires

L'exposició Comadira: 50 anys de pintura, una mostra antològica de l'artista gironí Narcís Comadira comissariada per Jordi Falgàs, es va inaugurar dimecres a la sala Pere Daura del Museu de Montserrat, on es podrà visitar fins al 28 de setembre vinent. La mostra està integrada per una setantena d'obres de Comadira, entre dibuixos, pintures i cartells, que procedeixen majoritàriament de la col·lecció personal de l'artista, i està previst que arribi per Fires a Girona, on s'exposarà entre el Museu d'Art i la Fundació Fita, que han coproduït l'exposició juntament amb el Museu de Montserrat. Aquesta mostra antològica s'ha organitzat amb el suport del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, el conseller titular del qual, Joaquim Nadal, va assistir a l'acte d'inauguració, que va ser presidit per l'abat de Montserrat, Josep M. Soler.

Narcís Comadira (Girona, 1942) i Jordi Falgàs han seleccionat les obres d'aquesta exposició, que segueix una ordenació cronològica: comença amb dos dibuixos del 1959 i s'acaba amb una peça del març passat, iniciada fa dos anys. La mostra està estructurada en quatre períodes: Vós sou pintor (1959-1975), Un cert viratge classicista, no exempt d'ironia (1976-1989); Natura i arquitectura (1989-1992), i Entre la visió percebuda i la ideal (1994-2010). Segons Falgàs, «Comadira és un creador que lluita contra la complaença i la ceguesa de la societat que ens envolta i no vol renunciar a fer-nos veure les nostres contradiccions a través d'imatges que s'ha inventat, que ha dibuixat i ha acolorit sobre un pla».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia