cultura

el catllar

Obre al Catllar el centre d'interpretació dels dotze castells del Baix Gaià

El del Catllar és l'únic castell medieval visitable i de titularitat pública de la subcomarca

El centre serà un punt d'informació turística en diversos àmbits

El castell del Catllar és l'únic visitable i de titularitat pública del Baix Gaià. Ahir s'hi va inaugurar el centre d'interpretació que permetrà conèixer els dotze castells de la subcomarca. El president del Parlament, Ernest Benach, va destacar que “la col·laboració entre administracions és la clau perquè el país funcioni bé”, remarcant que en aquest centre d'interpretació hi han confluït tretze governs entre consistoris municipals, el Consell Comarcal del Tarragonès i la Generalitat.

La identitat nacional és un altre element que tant Benach com Joan Carles Vilalta, director general de Turisme de la Generalitat, van posar de relleu. “Aquí és on va néixer el nostre país –explicava Vilalta–. Aquest és el límit de la Catalunya Vella”. El castell del Catllar, per acollir aquest centre, s'ha museïtzat. Al seu interior, s'hi poden trobar tant maquetes on es pot veure com era el castell sencer, com expositors amb peces trobades en les excavacions i planells explicatius. També vol ser un punt d'informació turística del Baix Gaià tan pel que fa al patrimoni, com als espais naturals o les rondes verdes.

La interactivitat i les noves tecnologies també hi són presents. La primera, a través de les pantalles tàctils que hi ha al centre de recepció de visitants i les noves tecnologies, a través dels audiovisuals que expliquen la història del castell del Catllar i de la resta de fortaleses del Baix Gaià.

LA XIFRA

12
Són els castells
del Baix Gaià que, amb el seu centre d'interpretació al Catllar, conformen una única ruta turística.

LA XIFRA

13
administracions,
entre ajuntaments del Baix Gaià, Generalitat i Consell Comarcal del Tarragonès, han unit esforços.

Ruta nacional dels castells de frontera

El castell del Catllar i els del Baix Gaià formaran part d'una ruta turística d'àmbit nacional. El director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, va explicar que entre octubre i novembre es podria posar en pràctica aquest segell, que vol posar en valor els castells que separaven, entre altres, la Catalunya Nova de la Vella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.