cultura

Rodolant Teatre recupera Enric Valor en format de rondalles dramatitzades

La proposta dóna suport al desè aniversari del traspàs del rondallista i al centenari del seu naixement

Aquest projecte naix per la necessitat d'actrius i actors compromesos amb la cultura, de fer teatre en valencià i de qualitat, i gràcies al suport del dramaturg valencià Manuel Molins, autor de l'obra que es representa, per haver accedit a escriure un text per portar-lo a escena i sense el qual no haguera segut possible dur a terme aquest projecte.

Aquest espectacle va adreçat a un públic familiar tot i que s'hi fa major insistència en els més menuts per tal de despertar el seu interés en conéixer la figura d'Enric Valor a través del text de Manuel Molins.

Recuperar les Rondalles Populars implica l'oportunitat d'apropar als xiquets i xiquetes i donar-los a conéixer l'origen, els arrels i costums de la cultura valenciana i de contribuir a mantindre-la viva.

Rodolant Teatre ha hagut de trencar amb tòpics i personatges estereotipats subjugats als rols de gènere per tal de mostrar-los des d'una òptica més igualitària i respectuosa.

El resultat ha sigut el naixement d'un nou text dramàtic de Manuel Molins, sense el qual no haguera sigut possible realitzar aquesta proposta. Així com tampoc sense la valuosa direcció de Vicent Genovés i les aportacions de tot l'equip creatiu i tècnic.

Els valents de Valor

A l'obra s'hi troben tota mena de personatges: dones que gaudeixen de plena autonomia, homes que renuncien a casar-se amb princeses, animals que parlen amb astúcia i enginy, un dimoni fumador o un bruixot d'aigua. En definitiva, els nostres herois no són més que dones i homes, animals i éssers fantàstics, on tots, s'hauran d'enfrontar cara a cara amb les seves pors mostrant la seva vertadera naturalesa amb els seus vicis i virtuts: un recorregut fantàstic i divertit tant pels imaginaris populars que també ens configuren com a poble així com per les passions i desigs del ser humà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.