Cultura

L'exposició ‘Coneguem les torres de guaita' s'obrirà aquest dissabte a Montferri

Després passarà per la Riba i s'instal·larà definitivament a la torre de la Mixarda, a Figuerola del Camp, al centre d'interpretació que s'hi instal·larà

Aquest dissabte s'inaugurarà al casal municipal de Montferri una exposició sobre les torres de guaita a l'Alt Camp, amb l'objectiu de donar-les a conèixer millor: funcions, arquitectura, com s'hi vivia o com es defensaven. Posteriorment, l'exposició es traslladarà a la Riba i, finalment, el 12 de desembre, passarà a formar part del Centre d'Interpretació de les Torres de Guaita que s'ubicarà definitivament a la torre de la Mixarda, a Figuerola del Camp.

Les torres de guaita formen part del paisatge i del patrimoni cultural del territori mediterrani. “N'hi havia de diferents tipus que tenien com a funció principal guaitar i avisar. Pretenien proporcionar un lloc alt i segur des d'on vigilar un ampli espai visual marítim o terrestre, per tal d'avisar en cas de perill o d'incursions enemigues”, expliquen fonts del Consell Comarcal de l'Alt Camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.