cultura

Sagrada Família ‘gironina'

Fita ha concebut quatre vitralls sobre els evangelistes per al temple, que ha fet l'empresa gironina J. Arnán

Els quatre vitralls de Fita dominen l'altar major des d'unes columnes de 30 metres d'altura

Aquest diumenge, Benet XVI consagrarà la Sagrada Família sota els quatre símbols dels evangelistes, Mateu, Marc, Joan i Lluc, concebuts per l'artista gironí Domènec Fita en quatre vitralls que dominaran el temple des d'unes columnes de 30 metres d'altura que emmarquen l'altar central. Els vitralls, amb forma ovular i unes mides de 3 metres d'altura per 1,5 metres d'amplada, han estat fets per l'empresa J. Arnan, de Vilablareix. També han intervingut en el procés altres empreses gironines: Reflexes i Transparències, d'Olot, que s'ha encarregat de la carcassa de material plàstic que emmarca els vitralls –perquè no pesin tant i també per raons de seguretat– i l'empresa Mobra, de Salt, que ha assumit la part metàl·lica de la instal·lació.

Aquest és el primer treball que J. Arnan realitza per al temple de Gaudí, però no per a Fita, amb el qual han col·laborat en altres ocasions en els seus treballs amb vidre. Els quatre vitralls estan il·luminats amb LED. J. Arnan també ha treballat en projectes com ara la reforma de la Farinera Teixidor, actual seu d'El Punt, i la capella de Sant Jordi de la catedral de Girona. També ha fet vitralls per a altres esglésies, escultures públiques, etc. “Per nosaltres és un gran orgull haver pogut treballar per a la Sagrada Família; diumenge no hi podrem anar, però ja hi tornarem un altre dia que no hi hagi tanta gent”, afirma una portaveu d'aquesta empresa especialitzada en el disseny, fabricació i restauració de vidrieres artístiques, fundada el 1987.

Els quatre vitralls no són l'única aportació de Fita al temple barceloní: també és l'autor d'un paviment que recrea, a la porta de la Passió, l'entrada de Jesús a Jerusalem durant la Pasqua jueva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.