cultura

Bizarre, segon assalt

El grup blanenc publica el seu segon disc, ‘Zero', com si tornés a començar

Una màquina va predir que, per les seves peculiaritats, la seva cançó ‘Sé' seria un èxit

“Vam començar amb un plantejament més alternatiu, però a mi em surten melodies comercials, perquè són les que m'agraden”, afirma Javier García, cantant, guitarrista i principal compositor de Bizarre, el grup blanenc que va debutar ara fa quatre anys amb un disc de títol homònim que va aconseguir força repercussió gràcies a la cançó . Ja abans de publicar-se, una màquina (Hit Song Science) va predir que, per les seves peculiaritats, seria un èxit. Ara, Bizarre torna amb un disc que des del títol, Zero, ja anuncia que el grup es reinventa i torna a la línia de sortida. Publicat com el primer àlbum per la discogràfica gironina Música Global en el seu segell Mass Records, Zero també conté cançons amb vocació d'èxit. De fet, una ja ha passat la prova de la màquina. En Javier no vol revelar totalment la incògnita, però afirma que Hit Song Science ha triat un dels dos singles de Zero que té doble versió, en castellà i català: Conseguiré / No és massa tard i Y me hablas / T'amagues. El grup, que realitza els seus propis videoclips, ja ha fet vídeos d'aquests dos temes i de la cançó Un segundo más, que es poden veure al canal www.tvbizarre.com. Els seus vídeos s'han vist a internet gairebé 950.000 vegades, 700.000 de les quals corresponen a .

“La nostra política és com més llengües, millor”, diu Javier, que forma el nucli dur de Bizarre amb Meritxell Marín (veu), Jordi Bonastre (guitarra) i Alfonso Montaño (teclats). En el seu nou disc, hi ha tretze temes en castellà, quatre dels quals també hi apareixen en català, i una cançó en anglès: Alone in New York. ja la van gravar en castellà, català, anglès i italià, i en català va sonar fins i tot en una emissora de Nova Jersey (Estats Units) a petició d'uns oients italians. També han cantat a Madrid en català. “El nostre desig és poder sonar en castellà a Catalunya i en català a la resta de l'Estat”, diu Javier, fan declarat de Sopa de Cabra.

El 2008 va ser un any important per a Bizarre: van ser preseleccionats per al festival d'Eurovisió, amb Si pudiera, i també van oferir alguns concerts a Nova York. Ara l'aventura continua amb Zero, un disc en què, entre altres músics, han col·laborat la violoncel·lista Alba Haro i el trombonista Bob Funk, que ha col·laborat amb els Rolling Stones i REM.

Demà Bizarre actuarà, en format acústic, a la sala Búho Real, de Madrid, i el 18 de novembre a la sala Alfa, de Barcelona. L'11 de març vinent tocaran a l'auditori del Centre Catòlic de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.