cultura

Continuen les obres a Amer

Aproven la reparació dels paraments del claustre de Santa Maria de Ripoll

La comissió de Patrimoni Cultural de Girona va emetre ahir un informe favorable sobre el projecte de reparació dels paraments del claustre de Santa Maria de Ripoll. El director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, va explicar ahir que en el transcurs del procés de desmuntatge d'unes peces penjades a la paret del claustre, van aparèixer paraments de l'època de l'abat Oliba i alguna traça de l'ingrés al panteó dels comtes de Barcelona i a la sala capitular del monestir. El projecte de rehabilitació s'ha modificat i s'ha pogut continuar tirant endavant.

D'altra banda, Sitjar va explicar que les obres de rehabilitació de Santa Maria d'Amer, que havia fet aturar perquè no s'havien elaborat correctament els informes arqueològics corresponents, podran continuar. Les obres es van aturar perquè s'hi van trobar dues tombes, i la comissió ha sol·licitat que s'en faci un informe, a més de fer proves per certificar o descartar l'existència de pintures en els murs.

Finalment, la comissió va autoritzar instal·lar fanals als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar, un projecte que va estudiar en dues ocasions anteriorment i que va refusar perquè la tipologia dels fanals no s'adequava a les característiques dels béns a protegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.