cultura

Patrimoni

L'Estat restaura els contraforts de la catedral de Tortosa

Adjudiquen per 241.859 euros unes obres anunciades ara just fa dos anys

El Butlletí Oficial de l'Estat publicava aquest divendres l'adjudicació definitiva de les obres de restauració estructural dels pinacles, contraforts i llanternes de la catedral de Santa Maria, a Tortosa. La direcció general de Belles Arts i Béns Culturals, que depèn del Ministeri de Cultura, ha adjudicat els treballs a la constructora Urcotext, amb un pressupost de 241.849 euros. Urcotext és l'empresa que està treballant últimament amb el bisbat i el capítol catedralici, amb obres com la rehabilitació de l'arxiu o les noves escales de la façana principal de la catedral. A més, fa pocs dies també ha començat les obres de la nova plaça elevada del barri del Castell, sobre la plaça de l'Absis de la catedral.

La millora dels pinacles i contraforts de la catedral és un projecte força esperat a Tortosa, que el senador i exalcalde Joan Sabaté va anunciar ara just fa dos anys, l'11 de novembre del 2008. En un article al seu bloc d'internet, Sabaté detallava una reunió mantinguda dies abans a Madrid, amb l'objectiu d'impulsar les obres de restauració de la catedral tortosina. La trobada va ser amb el subdirector de l'Institut del Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, per parlar de la continuïtat de les obres. Sabaté formava part d'una delegació tortosina que també estava integrada pel degà del capítol de la cCatedral, mossèn Josep Maria Tomàs, i per l'arquitecte responsable de les obres del pla director de la catedral, Josep Lluís Ginovart. El senador tortosí ja va advertir que la reunió havia estat profitosa, i que havien aconseguit un compromís per reiniciar la inversió de l'Estat a la catedral amb 300.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.