Cultura

Altarriba i Kim guanyen el Premio Nacional del Cómic

El guionista aragonès i l'il·lustrador català han estat reconeguts amb el guardó per l'obra ‘L'art de volar'

El premi que atorga el ministeri de Cultura està dotat amb 20.000 euros

El guionista Antonio Altarriba i l'il·lustrador Kim han obtingut avui el Premio Nacional del Cómic per la seva obra L'art de volar, una història que explica la vida del pare d'Altarriba i recorre les penúries espanyoles del segle passat durant la Guerra Civil i l'exili.

El guardó, concedit pel ministeri de Cultura i dotat amb 20.000 euros, té l'objectiu de distingir la millor obra d'un autor de l'Estat editada l'any anterior i escrita en qualsevol de les llengües oficials.

L'art de volar, editat per Edicions de Ponent, comptava ja amb el Premi Nacional del Còmic a Catalunya del 2010, així com amb les distincions per la millor obra de l'Estat, el millor guió i el millor dibuix en l'última edició del Saló del Còmic de Barcelona.

Joaquim Aubert Puigarnau, Kim (Barcelona, 1941) va estudiar belles arts i va ser un dels fundadors del setmanari humorístic El Jueves. El 1995 va ser guardonat amb el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona i el 2007 amb el Premi Internacional d'Humor Gat Perich.

D'altra banda, Antonio Altarriba (Saragossa, 1952) és guionista i investigador, i s'ha especialitzat en l'estudi del còmic. L'any 1996 va guanyar el Premi La Sonrisa Vertical de literatura eròtica i, el 2002 va ser guardonat amb el Premi Euskadi de Literatura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.